Gå direkt till innehåll
Härligt bakgårdshäng i Findus Peas Out Lounge på Way out West 2016
Härligt bakgårdshäng i Findus Peas Out Lounge på Way out West 2016

Nyhet -

Nominerade till Svenska Designpriset i två kategorier

Nomineringen till Svenska Designpriset gör oss mycket stolta. Svenska Designpriset har som målsättning att främja och utveckla svensk grafisk design och kommunikation. Att Findus kommunikation har blivit nominerad, i två kategorier dessutom, känns fantastiskt roligt och är ett gott betyg på vårt kommunikationsarbete tillsammans med Big South. Det är vår gröna kokbok ”Love Your Greens” och vårt bakgårdshäng Peas Out Lounge på Way out West som blivit nominerade.

Svenska Designpriset är en designtävling öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning och liknande kreativa områden. Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.

–Det är naturligtvis otroligt kul att få två nomineringar, i två helt olika kategorier! Både med kokboken ’’Love your greens’’ och Findus eventyta på Way out West. Det har varit två väldigt olika projekt där jag (läs Findus) tillsammans med Big South fått agera fritt och tänja på ramarna för vår kommunikation. Två oerhört roliga projekt som fått grym respons både från matlagare och festivalbesökare. Gemensamt för projekten har varit den finstämda balansen mellan allvar och tokigt, där kvalitet och det äkta hela tiden varit mantrat. Med kockkniven i handen och skruvdragaren i bakfickan, summerar Jeppe Åkermyr som är kreativ kock på Findus, entusiastiskt.

Det är strategiska designbyrån Big South i Malmö som tillsammans med Findus tagit fram koncepten och genomfört de båda produktionerna. Big South drivs av starka idéer och övertygelsen om att design är verktyget för förändring, attraktion och resultat.

Omröstningen för kategorin Redaktionellt, där Findus kokbok är nominerad, startar den 4 september och den 11 september startar omröstningen för kategorin Event där Peas Out Lounge är nominerad. Prisutdelningen hålls den 19 oktober på Liseberg i Göteborg.

Findus nomineringar

LOVE YOUR GREENS – grön kokbok

Mat är och ska vara lustfyllt. Fylld med starka känslor, smaker och intryck. Likväl ett måste som ett intresse och ett nöje. Nästan magisk i sin förmåga att samla människor och skapa minnesrika upplevelser. Love your Greens är en bok om matkärlek i det gröna köket med recept av Findus kock Jeppe Åkermyr.

WAY OUT WEST 2016 – Vegetarisk musikfestival i Göteborg

Vi åkte dit och tog med oss Peas Out Lounge — en bakgårdsfest med grillad majs, ärtglass, tatueringar, skön musik och riktigt gött häng. Festivalytan skapades med hållbarhet som bas. Begagnade lastcontainrar, använda 1,5 tons potatislådor, en gammal lyktstolpe från Helsingborgs stad och diverse återvunnet virke från uttjänta lastpallar. Vi fick träffa många glada, entusiastiska människor och de fick träffa det grönaste av Findus. Vi bjöd på 4500 ärtglassar, 6000 portioner grillad majskolv, 3000 portioner grönsaksbollar och 92 Grönsakstatueringar. En succé som gav mersmak!

Rösta!

Vill du rösta på Findus bidrag kan du göra det här på Svenska Designprisets hemsida.

”Love Your Greens“ från Big South (Kategori 1B - Redaktionellt - Bok - Print)

”Peas Out Lounge“ från Big South (Kategori 7A - Event - Display, monter, event)

Ämnen

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige