Gå direkt till innehåll
Med nyheten Veggie Sides vill Findus säkra hälften grönt på varje svensk måltidstallrik

Pressmeddelande -

Med nyheten Veggie Sides vill Findus säkra hälften grönt på varje svensk måltidstallrik

Nu lanserar Findus den helt nya produktserien Veggie Sides, grönsaksmixer från frysen - enkla att servera till allt. Veggie Sides är lätt smaksatta och äts som ett tillbehör till proteiner som fisk, fågel eller vegetariskt. Snabbt och lätt att tillaga, utan att kompromissa med hälsa och smak. Lanseringen rimmar väl med såväl Livsmedelsverkets uppdaterade tallriksmodell som ny forskning vilken visar att vi behöver äta mer grönt, både för hälsan och klimatets skull.

Findus möter nu den växande efterfrågan på hälsosam och lättlagad mat genom att lansera Veggie Sides veganska grönsaksmixer från frysen. Veggie Sides kommer i två olika varianter: Quinoa, broccoli och pumpa som är lätt smaksatt med ingefära och chilipeppar samt Bulgur, zucchini och kikärter som är lätt smaksatt med ingefära och vitlök.

- Med Veggie Sides erbjuder vi konsumenter en helt ny typ av produkt som tidigare saknats i frysdisken. Veggie Sides är en grönsaksmix som är både hälsosam och enkel att tillaga. Snabbt och supergott är vårt motto med dessa två grönsakstillbehör, säger Paulina Åberg, Brand Manager på Findus.

I januari lanserades EAT Lancet-kommissionens rapport med riktlinjer för hur vi ska kunna förse en befolkning på 10 miljarder människor med mat år 2050, utan att tumma på vår egen eller vår planets hälsa. Enligt rapporten kommer vi behöva ställa om till en tallriksmodell där fokus är på grönsaker och plantbaserade proteiner. Den globala konsumtionen av frukt, grönsaker, nötter och baljväxter behöver dubblas. Även Livsmedelsverkets uppdaterade tallriksmodell pekar på att vi måste äta mer grönt.

- Som leverantör av grönsaker och vegetariskt ser vi att vi kan vara med och säkra hälften grönt på varje svensk måltidstallrik, både för klimatets och folkhälsans skull. Redan idag står grönsaker och vegetariskt för 30 procent av Findus portfölj, något som kommer att öka de kommande åren då vi har som målsättning att öka grönsaker, fisk och vegetariskt med 25 procent till år 2022. Lanseringen av Veggie Sides är ett steg på den resan, berättar Maria Svantemark, Nordic Sustainability Manager på Findus.

Veggie Sides lanseras i två olika varianter och kommer att säljas på Coop från vecka 19.

För mer information och produktprover, kontakta: Paulina Åberg, Brand Manager, paulina.aberg@se.findus.com.

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB, som är en del av Nomad Foods, är ett av landets ledande livsmedelsföretag. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter i Sverige. Bolaget omsätter ca 2,2 mrd kronor och har 500 produkter i sitt sortiment. Verksamheten leds från huvudkontoret i Malmö. Findus Sverige ingår i Nomad Foods (NF), Europas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Bolaget har 4 300 medarbetare i 15 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella's och Aunt Bessie's.

Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige