Gå direkt till innehåll
Findus på turné genom Sverige för att bjuda på klimatsmart mat - startar på Åre Sessions

Nyhet -

Findus på turné genom Sverige för att bjuda på klimatsmart mat - startar på Åre Sessions

Med start på festivalen Åre Sessions den 26-27 april rullar Findus ut på turné för att bjuda på klimatsmart mat. I fokus står företagets veganska ärtprotein Pease. På turnén presenterar man det senaste tillskottet i Pease-familjen: Pease bullar!

- Vi på Findus ser inte på vegetariskt som en trend, utan som ett paradigmskifte. Nu vill vi att ännu fler ska få chansen att provsmaka Pease, med förhoppning om de får upp ögonen för klimatsmarta proteinkällor, säger Viktor Olsson, Brand Manager på Findus.

Allt fler svenskar väljer idag att äta vegetariskt. Nästan 50 procent av svenska folket uppger att de äter vegetariskt en eller flera gånger i veckan. Findus arbetar nu hårt för att möta den ökade efterfrågan. Redan idag står grönsaker och vegetariska rätter för 30 procent av Findus sortiment, en siffra som kommer att öka de kommande åren. Företaget har nämligen som målsättning att öka grönsaker, fisk och vegetariskt med 25 procent till år 2022.

Med Pease tar Findus ärtan, som man odlat och förädlat i många år, från att vara ett tillbehör till att vara i centrum på tallriken.

- Odling och förädling av ärter är en del av vårt DNA. Därför känns Pease nästan som en självklarhet, och är ett resultat av att vi tror på ett grönare liv och på vegetariska proteiner som en perfekt bas i ny grön matlagning, berättar Viktor Olsson.

Här möter du Findus och får möjlighet att provsmaka Pease:

  • Åre, Holiday Club: 26-27/4
  • Uppsala universitet: 2-3/5
  • Södertörns Högskola: 6/5
  • Växjö, Universitetsplatsen: 7-8/5
  • Lund universitet 9-10/5
  • Malmö universitet: 13/5

Om Pease

Pease en texturerad och klimatsmart proteinkälla gjord på ärter. Pease finns idag som bullar, färs, strimlor och kryddad pulled med smak av chili och vitlök.

Om Åre Sessions

Sedan 2017 har konsert- och festivalarrangören Luger, tillsammans med lokala aktörer och eldsjälar, arrangerat festivalen Åre Sessions. Årets upplaga av festivalen går av stapeln den 26-27 april runtom i centrala Åre. En nyhet i år är att Findus är på plats för att bjuda på gott käk och härligt häng.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige