Gå direkt till innehåll
Jari Latvanen ny VD för ett nyskapat ”Nordic Cluster” med övergripande ansvar för Findus i Sverige, Finland och Danmark

Pressmeddelande -

Jari Latvanen ny VD för ett nyskapat ”Nordic Cluster” med övergripande ansvar för Findus i Sverige, Finland och Danmark

Jari Latvanen tillträder den 1 oktober som ny verkställande direktör för ett nyskapat affärsområde ”Findus Nordic Cluster”, bestående av Findus Sverige AB, Findus Finland OY och Findus Danmark A/S. Norge ingår inte i affärsområdet ”Findus Nordic Cluster”.

Jari Latvanen kommer att rapportera direkt till Findus Groups koncernchef Chris Britton.

Jari har en gedigen erfarenhet från livsmedelssektorn, och har bland annat arbetet inom Fazer, HK Ruokatalo OYj i Finland. Jari har de senaste tio åren arbetat inom Nestlé koncernen, bland annat som europeisk strategiutvecklare, VD för Nestlé Sverige samt senast som VD för Nestlé i Tjeckien och Slovakien.

- Findus Group arbetar intensivt för att etablera sig som ett av de ledande internationella livsmedelsföretagen inom djupfryst, säger Chris Britton, koncernchef Findus Group.

- Jag är glad att välkomna Jari Latvanen till Findus Group. Jag är säker på att hans långa erfarenhet inom livsmedelssektorn kommer att hjälpa till att driva tillväxten inom de tre nordiska länderna.

Findus har en stark marknadsposition inom djupfryst i alla de tre nordiska länderna.

- Findus är ett starkt varumärke inom djupfryst mat i Norden, det är oerhört lockande att få arbeta med Findus, säger Jari Latvanen.

- Att skapa en ny relation med våra konsumenter och få dem att ta det nya Findus med det frysta köket, till sina hjärtan, det är en fantastisk utmaning, fortsätter Jari Latvanen, den resan vill jag vara med om.

Totalt har Findus cirka 800 anställda i de tre nordiska länderna.

För mer information vänligen kontakta Elisabeth Yllfors, tf verkställande direktör i Findus Sverige AB, telefon 042- 86404 eller e-post: elisabeth.yllfors@se.findus.com

 

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige