Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nu har Findus huvudkontor flyttat till Bjuv

Nu har Findus svenska huvudkontor flyttat till Bjuv. I dagarna har de cirka 90 personerna som tidigare arbetade på huvudkontoret i Malmö gjort sig hemmastadda på det nyrenoverade kontoret i Bjuv.

Flytten av huvudkontoret till Bjuv innebär att Findus Sverige nu har största delen av sin verksamhet samlad i Bjuv. Här finns förutom huvudkontoret även koncernens största produktionsanläggning och produktutveckling samt grönsaksavdelningen som bl a ansvarar för den stora ärtproduktionen. Totalt arbetar nu drygt 900 personer i Bjuv.

- Det känns effektivt och bra att samla Findus Sveriges verksamhet i Bjuv säger Jörgen Olsson, verkställande direktör i Findus Sverige AB. Här finns ju bl a koncernens största produktionsanläggning, men även plats för framtida expansion.

 - Findus har en lång historia i Bjuv, så för många anställda har flytten inneburit att de "kommit hem" säger Jörgen Olsson. Men jag är glad att så många av de nyanställda i Malmö valt att följa med till Bjuv, fortsätter Jörgen Olsson. I Bjuv har vi skapat en modern arbetsplats, som vi hoppas ska fortsätta att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser.

Flytten innebär att Findus Sverige ABs huvudkontor får ny adress och nytt telefonnummer, vår nya adress är Findus Sverige AB, 267 81 Bjuv

och vårt nya telefonnummer är vxl 042- 86 000

För mer information vänligen kontakta Jörgen Olsson, telefon 042- 86000

Findus historia


  • 1941 köps Skånska Frukt, vin & Likörfabriken av Marabou

  • Samma år ändras företagets namn till Findus - en förkortning av FruktINDUStri

  • 1962 köps Findus av Nestlé

  • 2000 köps Findus av svenska EQT

  • 2006 köps Findus av brittiska riskkapitalbolaget CapVest

  • 2008 blir Findus en del av koncernen FoodVest

  • 2008 köps FoodVest och därmed även Findus av det brittiska riskkapitalbolaget Lion Capital

 

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige