Gå direkt till innehåll
Visste du att frysta grönsaker är nyttigare än, eller lika nyttiga som, färska?

Blogginlägg -

Visste du att frysta grönsaker är nyttigare än, eller lika nyttiga som, färska?

I mitten på 40-talet skapade vi på Findus inte bara mathistoria utan även språkhistoria i och med introduktionen av benämningen "djupfryst" i Sverige. Än idag är väldigt förtjusta i fryst mat, bland annat för att djupfrysning är en naturlig konserveringsmetod som ser till att grönsakerna behåller sin näring. Det kan vara bra att påminnas om, framförallt under vintermånaderna då många grönsaker inte är i säsong här i Sverige.

Fryst mat minskar dessutom matsvinnet med upp till 47% jämför med färska alternativ. Med fryst är det nämligen enkelt att ta tillvara all mat i förpackningen. Genom att plocka fram precis den mängd som behövs och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill. Helt enkelt; fryst mat är klimatsmart!

Lär dig mer om frysningens historia och om hur den industriella djupfrysningen går till i Sveriges Radios matprogram Meny.

Maria Svantemark
Nordic Sustainability Manager
Findus Sverige

Ämnen

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige