Följ Findus Sverige AB

Ambassadörer från hela världen på Findusbesök då innovation och hållbarhet stod på agendan

Nyhet   •   Maj 22, 2015 15:45 CEST

Igår och idag den 22 maj reser 35 ambassadörer, Chargé d'Affaires och kulturattachéer runt i Skåne under ledning av landshövding Margareta Pålsson och Länsstyrelsen Skåne. Bärande teman för Skånebesöket är innovation och hållbarhet.

I egenskap av ett av Sveriges ledande och mest innovativa livsmedelsföretag stod Findus i Bjuv värd för en av programpunkterna under fredagen. På plats på Findus anläggning inledde ambassadörerna med lunch och därefter fick de en rundvisning och information om:

  • Food Valley of Bjuv – samarbetsprojektet där entreprenörer och innovatörer möts för att utveckla framtidens matproduktion och livsmedelsföretag.
  • Vegafish världsunika anläggning för hållbar odling av jätteräkor som kommer att frysas in, marknadsföras och säljas av Findus med start till sommaren
  • Findus nya helautomatiserade och energieffektiva fryslager med plats för upp till 90 000 pallar som invigs den 17 juni.

Diplomaterna kom från Afghanistan, Albanien, Algeriet, Australien, Bangladesh, Botswana, Bulgarien, Colombia, Dominikanska Republiken, El Salvador, Filippinerna, Irland, Israel, Kanada, Kazakstan, Kenya, Kuba, Lettland, Libanon, Libyen, Litauen, Moldavien, Moçambique, Namibia, Panama, Paraguay, Peru, Portugal, Rumänien, Rwanda, Schweiz, Spanien, Tunisien, Venezuela och Österrike.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.