Följ Findus Sverige AB

Findus förgyller frysdisken i februari

Nyhet   •   Feb 13, 2014 11:00 CET

Med ett uppgraderat ”World Selection”-utbud som även innehåller ett helt nytt grönsakskoncept kallat Cook, Gastro som erbjuder restaurangkvalitet för två, tillbehör såsom såser och soltorkade tomater och sist men inte minst en Ångande God Torsk och Skaldjur lanserar vi fler spännande och goda måltidslösningar än på länge.

I februari när det känns som mest trist och grått lanserar vi på Findus färgsprakande nyheter. Alla våra produkter bygger på filosofin att det ska vara enkelt och gott att laga hälsosam vardagsmat av hållbart ursprung. Helt enkelt – smarta lösningar som ger ett gott samvete.

Då fler och fler människor väljer att äta mer fisk och grönt speglar det givetvis av sig i våra nya lanseringar. Vi erbjuder dels kompletta måltider dels komponenter som gör att det ska vara lätt att inspireras till stordåd i köket med enkla medel.

Med Ångande Goda Torsk och Skaldjur i krämig pestosås fortsätter vi med det framgångsrika konceptet ”Ångande Goda” som lanserades i höstas. Genom praktiskt paketerade ångpåsar, som placeras direkt i mikrovågsugnen, tillagas fisken med hjälp av ånga som är ett väldigt milt och snabbt tillagningssätt vilket gör att både smak och näringsämnen stannar kvar i fisken till en högre grad än vid andra tillagningssätt. Addera pasta eller ris och grönsaker till perfekt tillagade bitar av torsk, räkor och kammusslor, som givetvis är MSC- certifierade, så blir det en härlig måltid.

Många är de som vill äta mer internationell mat därför storsatsar vi på World Selection, som består av olika autentiska och välsmakande smarta måltidslösningar med spännande recept och smakrika råvaror från hela världen. Vi utökar vårt sortiment och lägger ett stort fokus på gröna rätter. En av nyheterna är Indian Curry Korma 1 portionsrätt, en vegetarisk rätt bestående av grönsaker och basmatiris i en härligt krämig sås med kokosmjölk och kryddor med senapsfrön, curry och spiskummin.

Cook är ett helt nytt koncept med smaksatta grönsaksblandningar och kan bäst liknas vid framtidens Wok. Vi lanserar fyra olika produkter som kan används i allt från soppor och grytor till pajer och pasta: Cook Sicily Style med kronärtskocka, röd paprika, broccoli, haricots verts, cocktailtomater kryddade med italiensk basilika och svartpeppar, Cook Delhi Style en exotisk blandning av sötpotatis, romanescokål och blomkål med smak av ingefära och spiskummin, Cook Provence Style är en klassisk fransk basilika-, mejram- och timjandoftande blandning med massa färgstarka grönsaker som röd och gul paprika, purjolök, zucchini, auberginer och champinjoner samt Cook Bronx Style med bladspenat, torkade tranbär, gula och orange morötter som får sin hetta från vitlök och chili.

Med Gastro erbjuder vi restaurangkvalitet för det lilla hushållet. Vi lanserar två fiskrätter för de som vill äta mer fisk i vardagen men tycker det är svårt eller krångligt att lyckas med fisk. Båda rätterna består av den bästa biten på större Alaska Pollock filéer som är täckta med en krämig sås gjord på naturliga råvaror som toppats med sprödstekt bröd. Vi lanserar en thailändsk variant gjord på bl a kokosmjölk, grädde, ingefära, grön curry, lime, koriander och chili och en variant toppad med ost (cheddar, Gruyere och färskost) och dijonsenap, grädde, purjolök och spenat.

En efterlängtad nykomling, som nu gör entré i frysdisken, är såser. Vi har paketerat vår sås i praktiska frysta bitar i påse, vilket gör det lätt att portionera samtidigt som den har en lång hållbarhet. Det kommer tre stycken såser; Hollandaise med brynt smör och citron, Het örtsås med chilifrukt, lök och grädde och Klassisk Vitvinssås med lök, grädde och vin. Värm och vispa så får man enkelt och snabbt väldigt goda såser som passar extra bra till fisk.

Våra Finaste är grönsaker och örter som är omsorgsfullt utvalda och perfekta att använda som smaksättare hemma. Nu utökas sortimentet med Koriander och Solmogna torkade tomater. Koriander är något som många har frågat efter då det kan vara svårt att få tag i färsk koriander och den håller dessutom oftast bara ett par dagar. I en liten 40 g ask finns nu hela 4-5 krukor färsk koriander. Solmogna torkade tomater är något helt nytt och något vi är lite extra malliga över; istället för de traditionella soltorkade tomaterna som oftast finns i en glasburk med olja erbjuder vi söta och solmogna tomater som varsamt har torkats i ugn för att ge fräscha, smakrika och saftiga klyftor.

Alla produkter lanseras i dagligvaruhandeln med start vecka 7.

Djupfrysning är ett naturligt sätt att bevara maten och därför behövs inga konserveringsmedel. Frysning är också det mest skonsamma sättet att förlänga hållbarheten hos ett livsmedel: både vad gäller smak, arom, näringsvärde och konsistens. Dessutom är frysning ett sätt att minska matsvinn, genom att plocka fram precis den mängd som behövs och låta resten ligga kvar i frysen blir det inget spill.

 


Bifogade filer

PDF-dokument