Följ Findus Sverige AB

Findus fortsätter laga mat tillsammans med Tina Nordström

Nyhet   •   Jan 25, 2016 10:00 CET

Under 2016 fortsätter Findus det framgångsrika samarbetet med kocken Tina Nordström. Det var för ett år sedan som Findus lanserade samarbetet med syftet att inspirera konsumenter genom god, hållbar och näringsriktig matlagning. Under 2015 har Tina Nordström inspirerat svenska konsumenter till att fiskelyckas och till att laga gröna godsaker.

2016 inleds samarbetet med Tina Nordström med ännu en satsning på fisk. Det är många som vill äta fisk oftare och därför har vi tillsammans tagit fram enkla tips och jättegoda recept för både torsk och lax. Så nu är det ännu enklare att fiskelyckas med Findus.

Så enkelt är det att fiskelyckas
Lax och torsk är olika lätta att lyckas med. Temperaturen på en färdiglagad torsk ska vara ca 52° och för lax ca 48°. Torskryggen blir perfekt tillagad i ugnen på 12 minuter i 130 grader. Det går att se på köttet när det är klart, torsken ska vara vit och laxen blekrosa.

Fisk är en bra källa till protein, selen, jod, vitamin D och vitamin B12. Att variera mellan olika sorters fisk gör att det är lättare att få i sig många av de näringsämnen som fisk innehåller.

På Findus hemsida bjuder vi på tips och recept som gör att du enkelt fiskelyckas alla gånger i veckan. Du hittar dem här.

Fler tips och recept finns på YouTube.