Gå direkt till innehåll
Findus – ny partner till Skånes Livsmedelsakademi

Nyhet -

Findus – ny partner till Skånes Livsmedelsakademi

Livsmedelsföretaget Findus väljer att ansluta sig som partner till Skånes Livsmedelsakademi. Findus som var med och grundade Livsmedelsakademin tror på samverkan för kvalitet och tillväxt i livsmedelsbranschen.

 – Vi är väldigt stolta över att ett så starkt etablerat företag som Findus valt att bli partner i Europas mest intressanta livsmedelskluster, säger Lotta Törner, vd Skånes Livsmedelsakademi.

I 70 år har Findus varit en stor del av den skånska matindustrin. Kvalitet, ansvar och öppenhet är ledord för verksamheten.

 - Findus var med och grundade Skånes Livsmedelsakademi på 90-talet. Vi tror på samverkan för kvalitet och tillväxt inom livsmedelsbranschen och ser stora möjligheter med partnerskapet, säger Anna Broekman,Kommunikationschef Findus.

Skånes Livsmedelakademi har totalt 44 partners.

För mer information kontakta:

Anna Broekman, Kommunikationschef Findus på telefon 076-1195203 eller e-post anna.broekman@se.findus.com

Lotta Törner, VD Skånes Livsmedelsakademi på telefon 070-5805909 eller e-post lotta.torner@livsmedelsakademin.se

Mikael Byström, Kommunikationsansvarig, Skånes Livsmedelsakademi på telefon 0708-552169 eller e-post mikael.bystrom@livsmedelsakademin.se

Om Findus

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har omkring 900 medarbetare och omsätter drygt 2 miljarder kronor (SEK). Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.

Se även www.findus.com

Om Skånes Livsmedelsakademi

Skånes Livsmedelsakademi är det självklara navet i ett av Europas mest intressanta livsmedelskluster.

Verksamheten är näringslivsdriven och har en stark förankring i regionens universitet, högskolor och näringslivsutvecklande organisationer. Livsmedelsakademins fokus på livsmedels- och måltidsnäringen återspeglas också i de nära 100 partners och medlemmar som valt att knyta sig till Skånes Livsmedelsakademi.

Livsmedelsakademin är organiserade i de fem huvudområdena Samverkan & Framtidsfrågor, Innovation & Entreprenörskap, Jobb & Karriär, Måltidsglädje och Smaka på Skåne.

Livsmedelsakademin är idag en effektiv tillväxtmotor för livsmedels- måltids- och matupplevelsenäringen i södra Sverige. Den viktigaste tillgången och arbetsformen är de nätverk och innovationsgillen som skapas kring konkreta frågor och problem.

Skånes Livsmedelsakademi skapar framtidens livsmedelssnäring och måltidsupplevelser.

Se även www.livsmedelsakademin.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige