Följ Findus Sverige AB

Findus presenterar det senaste tillskottet i Pease-familjen: Peasebullar!

Nyhet   •   Maj 10, 2019 10:00 CEST

Nu lanserar Findus ytterligare en Pease-produkt i form av goda vegobullar. Bullarna är gjorda på proteinrika ärter, är veganska och har en liten sötma samt en fin textur som ger ett riktigt bra bett. Med lanseringen finns Pease nu som bullar, färs, strimlor och kryddad pulled med smak av chili och vitlök.

För att möta den ökade efterfrågan på växtbaserad mat lanserade Findus under hösten 2018 den nya klimatsmarta proteinkällan Pease, som är gjord på proteinrika ärter. Genom lanseringen tog Findus ärtan in i framtiden, från tillbehör till huvudrollsinnehavare på tallriken.

Nu lanseras ytterligare en Pease-produkt i form av veganska bullar. Bullarna passar perfekt för barnfamiljen eller den som vill variera sin vegetariska kost. Precis som övriga Pease-produkter är bullarna rika på protein, och innehåller hela 16 g per 100 g.

- Vi smyglanserade bullarna under festivalen Åre Sessions i slutet av april och responsen var otroligt positiv! Det är uppenbart att efterfrågan på klimatsmarta proteiner är stor. Under maj kommer vi att fortsätta vår food truck turné som startade i Åre för att bjuda ännu fler på klimatsmart Pease, berättar Viktor Olsson, Brand Manager på Findus.

Pease bullar kommer att säljas på Coop, mathem.se och CityGross från vecka 19.

För mer information och produktprover, kontakta: Viktor Olsson, Brand Manager, viktor.olsson@se.findus.com.