Följ Findus Sverige AB

Idag firar vi på Findus Världshavsdagen

Nyhet   •   Jun 08, 2015 09:30 CEST

Idag uppmärksammar vi på Findus World Oceans Day som du kan läsa mer om på World Oceans Day. Fisk är en av våra viktigaste råvaror men idag är många av världens fiskbestånd fullt utnyttjade eller överfiskade. Odlad fisk är ett bra alternativ om odlingen sker på ett hållbart sätt.

Vi på Findus vill göra en skillnad – vi vill erbjuda fisk som enbart kommer från välskötta fiskbestånd eller odlas på ett ansvarsfullt sätt. Genom användandet av oberoende tredjeparts hållbarhetscertifieringar tillsammans med tydlig produktinformation vill vi göra det enkelt för våra konsumenter att välja fisk med gott samvete. Vårt mål är att all vår vildfångade fisk ska komma från Marine Stewardship Council (MSC)-certifierade fiskbestånd.

Vi stödjer även utvecklingen av Aquaculture Stewardship Council (ASC)-certifieringen för odlad fisk och skaldjur. Även här är vårt mål att all odlad fisk ska vara ASC-certifierad. Vi uppmuntrar därför våra leverantörer att leva upp till, och certifieras mot, ASC:s standarder som bland annat täcker skydd av biologisk mångfald, vattenkvalitet, fiskhälsa och socialt ansvar.

Vårt långvariga samarbete med MSC har gett resultat – från september i år kommer all Findus vildfångade fisk vara MSC-certifierad. Inom detaljhandeln har hela vårt fisksortiment dock varit MSC-certifierat sedan 2013. I september börjar vi även sälja vår första ASC-certifierade lax och vi hoppas på ett lika gott samarbete med ASC.

Se filmen från MSC ”För glada hav – välj MSC #BlueMonday”.

Välj gärna MSC-märkt fisk idag!

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.