Gå direkt till innehåll
Köttfritt alternativ nu glutenfritt

Nyhet -

Köttfritt alternativ nu glutenfritt

När intresset för hälsa och goda miljöval ökar gör efterfrågan på vegetariska rätter detsamma. Nu finns fyra av Quorns mest populära produkter som glutenfria. Findus Foodservices är distributör av Quornprodukter till restaurang och storkök.

  • Våra kunder som serverar mat till många ser det som en stor fördel att kunna servera samma mat till alla oavsett behov. Det underlättar både i köket och vid serveringen, säger Ewa Hansson, leg dietist och produktchef för vegetariskt på Findus Foodservices.

Det är de mångsidiga och användbara storsäljarna till professionen som certifierats:

491 Quorn Filé
492 Quorn Bitar
493 Quorn Färs
10039 Quorn Strimlor

  • För oss är det viktigt att våra kunder kan känna sig helt trygga med maten de serverar. Vi har under flera års tid fått en hel del frågor angående gluteninnehåll i Quorn och Quorn har därför nu säkerställt produktionen så att filén, färsen, bitarna och strimlorna är helt fria från gluten, säger Ewa Hansson.

Glutenfria Quorn produkter lanseras även till konsument och kommer ut löpande i butik under vår, sommar och höst. Förpackningarna är märkta med den gröna symbolen för glutenfritt.

Om Quorn
Quorn är ett svampprotein och är en bra proteinkälla på den gröna tallriken. Det har dessutom en hög fiberhalt och låg fetthalt jämfört med t ex kött eller fågel. Dess neutrala smak och kycklinglika konsistens gör det utmärkt att byta ut kött- eller kycklingalternativet på menyn till Quornprodukter. Inte bara gott… gör även gott för kroppen och miljön!

Läs mer om Quornsortimentet för Foodservice på www.findusfoodservices.se

För mer information kontakta:
Ewa Hansson, leg dietist och produktchef för vegetariskt på Foodservices, 076-1173375

Ämnen

Kategorier

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige