Gå direkt till innehåll
Marie Söderqvist ny VD för LI Livsmedelsföretagen

Nyhet -

Marie Söderqvist ny VD för LI Livsmedelsföretagen

Krönikören och tidigare VD:n för United Minds, Marie Söderqvist, har utsetts till VD för bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen. Hon tillträder sin tjänst den 1 juli 2012 och efterträder Agneta Dreber. Det meddelar Livsmedelsföretagen LI i ett pressmeddelande nu på morgonen.

Det ska bli oerhört roligt och spännande att jobba inom Sveriges mest innovativa och framgångsrika bransch, säger Marie Söderqvist. Livsmedlen är en mycket viktig exportprodukt för Sverige och jag vill bidra till att Sveriges unika syn på mat och våra kvalitativa produkter sprids till övriga världen. Mitt mål är att göra Sverige till matlandet nummer ett.

Som tidigare VD för United Minds byggde hon upp ett av Sveriges mest intressanta och framgångsrika trend- och analysföretag. Marie har som rådgivare arbetat med flera stora matevent så som: Årets Kock och VM i matlagning, Bocuse d´Or i Lyon.

Ibland kritiseras livsmedelsbranschen hårt, och ofta oförtjänt. Faktum är att vi i Sverige ligger väldigt långt framme när det gäller att ta ansvar och forskning och utveckling., säger Marie.

Till pressmeddelandet:

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/livsmedelsforetagen__li/pressrelease/view/marie-soederqvist-ny-vd-foer-livsmedelsfoeretagen-723278

Relaterade länkar

Ämnen

Relaterade nyheter