Följ Findus Sverige AB

Med nya Fish&Crisp Fish Nuggets vill Findus få fler att äta fisk

Nyhet   •   Sep 20, 2019 10:16 CEST

Nu lanserar Findus ytterligare en produkt inom ramen för sitt populära sortiment av panerade fiskprodukter, nämligen Fish&Crisp Fish Nuggets. Findus Fish&Crisp Fish Nuggets är saftiga fiskbitar med extra spröd panering. Helt enkelt en fisk som hela familjen uppskattar.

Enligt rapporten Sjömat i Sverige 2019 som publicerades tidigare i september äter två av tre svenskar bara fisk och skaldjur en gång i veckan eller ännu mer sällan. Det är betydligt mindre än Livsmedelsverkets rekommendation om att äta sjömat två till tre gånger i veckan. Enligt rapportens författare är det framförallt de yngre som väljer bort sjömaten. Med Findus Fish&Crisp Fish Nuggets vill företaget få fler, även inom den yngre målgruppen, att lära sig njuta av fisk.

- Med panerad fisk blir det enklare att variera sin fiskmeny och på så vis äta fisk oftare. Det är lätt att glömma att den panerade fisken faktiskt också är fisk, och det är en vanlig missuppfattning att panerad fisk skulle vara onyttig. Men det stämmer inte. Våra Fish&Crisp Fish Nuggets är en bra proteinkälla som har lågt innehåll av mättat fett, berättar Jenny Maltesson, Marketing Manager på Findus.

Fish&Crisp Fish Nuggets är gjorda på MSC-certifierad Alaska pollock, vilket innebär att fisken kommer från ett livskraftigt bestånd och har fiskats med omtanke om havsmiljön. Produkten passar utmärkt såväl i lättlagade vardagsrätter som i mer festliga sammanhang – som i en smakrik fisktacos till fredagsmyset eller buffébordet.

Findus Fish&Crisp Fish Nuggets kommer att säljas på Citygross, Coop, Hemköp, MatHem, mat.se, Willys, Willys Hemma och Eurocash från och med vecka 38.

För mer information och produktprover, kontakta: Jenny Maltesson, Marketing Manager på Findus, jenny.maltesson@se.findus.com