Gå direkt till innehåll
Trafikljuset från Fiskguiden. Foto: WWF
Trafikljuset från Fiskguiden. Foto: WWF

Nyhet -

Ökad medvetenhet behövs för att skydda våra hav

Idag presenterade WWF Fiskguiden 2017. Genom att tilldela fiskprodukter grönt, gult eller rött ljus hjälper Fiskguiden konsumenter att göra medvetna val i fiskdisken. Findus CSR Manager Maria Svantemark menar att detta är en medvetenhet som behövs för att vi ska kunna skydda våra hav även i framtiden.

Fiskguiden utgör en viktig del av WWFs arbete för ett mer långsiktigt hållbart fiske. Guiden ger grönt ljus till fiskar som konsumenter gärna kan välja att äta för att bidra till att värna om våra hav.

- Fiskguiden spelar en viktig roll i att synliggöra för konsumenter hur de kan agera för att göra medvetna val. Med ökad medvetenhet har vi större möjligheter att skydda våra hav så att de får vara friska och levande även i framtiden, säger Maria Svantemark, CSR Manager på Findus.

Även i årets Fiskguide får all MSC-certifierad fisk grönt ljus. MSC, Marine Stewardship Council, är en organisation som jobbar för att yrkesfisken ska använda sig av hållbara fiskemetoder och fiska på livskraftiga bestånd. Findus introducerade MSC-märkt fisk i Sverige redan 2003 och idag är all den vildfångade fisk vi säljer i Sverige MSC-märkt.

- Förutom att sälja MSC-märkt fisk arbetar vi aktivt tillsammans med andra aktörer för att värna om världshaven och fiskbestånden. Till exempel bidrog vi till rapporten ”Svensk konsumtion av sjömat – en växande mångfald” som utfördes av Research Institutes of Sweden, på uppdrag av WWF och som presenteras i samband med lanseringen av Fiskguiden. Rapporten är den första större kartläggningen av svensk sjömatskonsumtion och vi är gärna med och bidrar med det vi kan i den här typen av samarbetsprojekt, berättar Maria Svantemark.

Lär dig mer om Fiskguiden på WWFs hemsida.

Ämnen

Kategorier

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige