Gå direkt till innehåll
Trafikljuset från Fiskguiden. Foto: WWF
Trafikljuset från Fiskguiden. Foto: WWF

Nyhet -

Ökad medvetenhet behövs för att skydda våra hav

Idag presenterade WWF Fiskguiden 2017. Genom att tilldela fiskprodukter grönt, gult eller rött ljus hjälper Fiskguiden konsumenter att göra medvetna val i fiskdisken. Findus CSR Manager Maria Svantemark menar att detta är en medvetenhet som behövs för att vi ska kunna skydda våra hav även i framtiden.

Fiskguiden utgör en viktig del av WWFs arbete för ett mer långsiktigt hållbart fiske. Guiden ger grönt ljus till fiskar som konsumenter gärna kan välja att äta för att bidra till att värna om våra hav.

- Fiskguiden spelar en viktig roll i att synliggöra för konsumenter hur de kan agera för att göra medvetna val. Med ökad medvetenhet har vi större möjligheter att skydda våra hav så att de får vara friska och levande även i framtiden, säger Maria Svantemark, CSR Manager på Findus.

Även i årets Fiskguide får all MSC-certifierad fisk grönt ljus. MSC, Marine Stewardship Council, är en organisation som jobbar för att yrkesfisken ska använda sig av hållbara fiskemetoder och fiska på livskraftiga bestånd. Findus introducerade MSC-märkt fisk i Sverige redan 2003 och idag är all den vildfångade fisk vi säljer i Sverige MSC-märkt.

- Förutom att sälja MSC-märkt fisk arbetar vi aktivt tillsammans med andra aktörer för att värna om världshaven och fiskbestånden. Till exempel bidrog vi till rapporten ”Svensk konsumtion av sjömat – en växande mångfald” som utfördes av Research Institutes of Sweden, på uppdrag av WWF och som presenteras i samband med lanseringen av Fiskguiden. Rapporten är den första större kartläggningen av svensk sjömatskonsumtion och vi är gärna med och bidrar med det vi kan i den här typen av samarbetsprojekt, berättar Maria Svantemark.

Lär dig mer om Fiskguiden på WWFs hemsida.

Ämnen

Taggar

Relaterade nyheter