Gå direkt till innehåll

Nyhet -

På lördag släcker Findus ner för Earth Hour!

På lördag den 19 mars 2016 klockan 20.30-21.30 är det dags för Earth Hour igen. Det är världens största miljömanifestation och Findus släcker ner för en ljusare framtid. Var med och agera för klimatet du också!

På lördag äger Earth Hour rum för tionde gången. Earth Hour är världens största miljömanifestation då över en miljard människor deltar. Årets Earth Hour handlar om att vi måste lämna olja, gas och kol bakom oss och ställa om till en klimatsmart värld helt baserad på hållbar, förnybar energi.

Du kan läsa mer om Earth Hour på wwf.se

Allt organiskt avfall från Findus anläggning i Bjuv omvandlas till biogas. Biogas är ett sätt att utvinna miljövänlig energi från avfall. Grönsaksrester, skalrester och annat som blivit över från färdigmatproduktionen vid Findus anläggning levereras direkt till Söderåsens biogasanläggning som endast ligger 2 kilometer bort. Resterna som blir över blir till biogödsel. Återvinning när den är som bäst!
Läs mer om vårt engagemang i frågor som rör miljö- och klimatpåverkan från den egna produktionen här.

På lördag släcker Findus ner samtliga anläggningar under Earth Hour och vi har uppmanat våra medarbetare att delta. Låt oss inspirera med ett vegetariskt alternativ till lördagens middag. Visst låter det gott med en falafelwrap med sallad och vitlöksdressing i skenet av stearinljus!
Receptet hittar du här.

Ännu mer vegetarisk inspiration hittar du här på findus.se.

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige