Följ Findus Sverige AB

Toppfrys inleder partnerskap tillsammans med samarbetspartners Findus och Foodimpex

Nyhet   •   Mar 05, 2018 10:00 CET

Joakim Bratell, VD och ägare för Toppfrys, inleder partnerskap med Findus AB och Foodimpex International AB. De nya ägarna för med sig nytt kapital och industriell kompetens som kommer säkra den fortsatta produktionen av högkvalitativa svenska ärter för att möta marknadens framtida behov.

– Jag är väldigt glad över att vi funnit en framtidsinriktad plan för Toppfrys. En lösning som gör att vi tillsammans med våra viktigaste kunder säkrat goda förutsättningar för ett hållbart jordbruk och varaktig framställning av livsmedel med hög kvalitet på orten, säger Joakim Bratell, VD och ägare för Toppfrys.

I samband med kapitaltillskottet säljer befintliga ägare Thore Johansson, Jan Wagnervik och Peter Jakobsson sina respektive andelar och avvecklar därmed helt sitt engagemang i bolaget.

– Vi är övertygade om att vi nu funnit en lösning som är bäst för bolaget, kunderna och det lokala samhällets framtid. Toppfrys är känt för sina högkvalitativa frysta svenska grönsaker. Genom överenskommelsen tar de nya ägarna med sig resurser och kompetens som kommer stärka Toppfrys möjligheter att även i framtiden överträffa marknadens förväntningar, säger Thore Johansson, Jan Wagnervik och Peter Jakobsson i en kommentar.

De nya delägarna Findus och Foodimpex International AB har som mål att vidareutveckla Toppfrys. Genom ökad finansiering och kunskap är förhoppningen att detta ska bidra till fler arbetstillfällen och en ökad försäljning av svenska grönsaker.

– Genom vårt partnerskap får vi möjlighet att tillgodose den växande efterfrågan som finns på våra ärter, samtidigt som vi kan bibehålla samma höga kvalitet. Tillsammans kan vi leva upp till våra kunders och svenska konsumenters önskan om en hållbar lokal produktion av svenska ärter och grönsaker med möjligheten att expandera verksamheten på sikt, säger Peter Odemark, Findus AB

– Samarbetet mellan Foodimpex och Toppfrys är oerhört starkt och har pågått i över 40 år. Att Foodimpex nu blir en av delägarna i Toppfrys gör att samarbetet förstärks ytterligare och säkerställer leveranser till svensk dagligvaruhandel och på viktiga exportmarknader långsiktigt, säger Markus Wallentin, vd för Foodimpex International AB.

För mer information kontakta:

Joakim Bratell, Toppfrys – Tel: 0730-52 27 02

Peter Odemark, Findus AB – Tel: 0790-15 89 69

Markus Wallentin, Foodimpex International AB – Tel: 0704-98 98 18