Följ Findus Sverige AB

Årets Livsmedelspris går till Findus

Pressmeddelande   •   Sep 05, 2013 13:03 CEST

Tidigare idag offentliggjordes att Findus har tilldelats 2013 års Livsmedelspris då Findus i Sverige agerat visselblåsare under vårens köttbedrägerier. Jari Latvanen, VD på Findus, tog emot priset å Findus vägnar under en ceremoni på Livsmedelsdagarna i Tylösand.

-Jag är otroligt glad och hedrad över att Findus har blivit utsedd till 2013 års mottagare av Livsmedelspriset, sa Jari Latvanen, VD på Findus.

-Detta ärofulla pris ser jag som en bekräftelse av att vi på Findus, i en mycket utsatt situation, fattade rätt beslut när vi valde att stödja oss på våra principer av att vara transparenta, ta ansvar samt att agera snabbt.

Juryns motivering till Findus

”Findus Sverige står stadigt när det stormar! I en mycket utsatt situation har Findus tagit fullt ansvar, även medialt, för sina produkter och för produkternas innehåll. På ett föredömligt sätt har de öppnat upp dörrarna till sin produktion och bjudit in en stor allmänhet. Det ger ”transparens” och ett ärligt ansikte vilket skapar förutsättningar för ett fortsatt högt förtroende från konsumenterna, både när det gäller produkter och varumärke. Ansvaret och öppenheten – även i pressade lägen – gör Findus Sverige till en viktig aktör i livsmedelssverige.”

För mer information, kontakta gärna Emma Lefdal, emma.lefdal@se.findus.com eller 042 – 860 38.

 

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.