Gå direkt till innehåll
Angående tillbakadragande av Findus 1-portion Lasagne, 375 gram

Pressmeddelande -

Angående tillbakadragande av Findus 1-portion Lasagne, 375 gram

Den 4 februari 2013 beslutade Findus Sverige att dra tillbaka sin produkt Findus Lasagne 375 gram från kundernas distributionslager.

Anledningen var att Findus leverantör av Lasagne meddelat att innehållet i produkten eventuellt inte överensstämde med innehållsförteckningen. Findus har fått försäkran från leverantören att det inte handlar om någon hälsofara för konsumenten. Som en försiktighetsåtgärd tog Findus den 4 februari tillbaka den aktuella produkten eftersom kvalitet och ansvarstagande alltid står högst på agendan.

Leverantören upptäckte avvikelsen efter att Findus, som ett led i sina normala kvalitetsrutiner, efterfrågat verifikationer av råvarornas spårbarhet.  

Så här har Findus agerat:

-  Findus stoppade omedelbart utleveranserna av sin lasagne från sitt lager.

-  Findus drog tillbaka sin 1-portions Lasagne från sina kunders distributionslager.

-  Findus har ställt krav på sin leverantör att de ska vidta åtgärder för att eliminera sina brister.

-  Findus har skickat prover på sin Lasagne för analys.

-  Findus har informerat Livsmedelsverket enligt normala rutiner.

Findus vill poängtera att tillbakadragandet endast handlar om produkten 1-portions Lasagne, 375 gram.

Findus leverantör har i sin tur vidtagit åtgärder och säkerställt att de nya leveranserna av 1-portion Lasagne innehåller det som deklareras på innehållsförteckningen.

Även om vår leverantör försäkrar oss om att det inte handlar om någon hälsofara så har Findus respekt för att det kan finnas konsumenter som vill lämna tillbaka sin 1-portions Lasagne. Vi ber dem då att kontakta oss på konsumentkontakt@se.findus.com.

Kontaktperson:

Henrik Nyberg, Produktionsdirektör Findus Sverige, 042-86 080


Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige