Följ Findus Sverige AB

Angående tillbakadragande av Findus 1-portion Lasagne, 375 gram

Pressmeddelande   •   Feb 07, 2013 01:00 CET

Den 4 februari 2013 beslutade Findus Sverige att dra tillbaka sin produkt Findus Lasagne 375 gram från kundernas distributionslager.

Anledningen var att Findus leverantör av Lasagne meddelat att innehållet i produkten eventuellt inte överensstämde med innehållsförteckningen. Findus har fått försäkran från leverantören att det inte handlar om någon hälsofara för konsumenten. Som en försiktighetsåtgärd tog Findus den 4 februari tillbaka den aktuella produkten eftersom kvalitet och ansvarstagande alltid står högst på agendan.

Leverantören upptäckte avvikelsen efter att Findus, som ett led i sina normala kvalitetsrutiner, efterfrågat verifikationer av råvarornas spårbarhet.  

Så här har Findus agerat:

-  Findus stoppade omedelbart utleveranserna av sin lasagne från sitt lager.

-  Findus drog tillbaka sin 1-portions Lasagne från sina kunders distributionslager.

-  Findus har ställt krav på sin leverantör att de ska vidta åtgärder för att eliminera sina brister.

-  Findus har skickat prover på sin Lasagne för analys.

-  Findus har informerat Livsmedelsverket enligt normala rutiner.

Findus vill poängtera att tillbakadragandet endast handlar om produkten 1-portions Lasagne, 375 gram.

Findus leverantör har i sin tur vidtagit åtgärder och säkerställt att de nya leveranserna av 1-portion Lasagne innehåller det som deklareras på innehållsförteckningen.

Även om vår leverantör försäkrar oss om att det inte handlar om någon hälsofara så har Findus respekt för att det kan finnas konsumenter som vill lämna tillbaka sin 1-portions Lasagne. Vi ber dem då att kontakta oss på konsumentkontakt@se.findus.com.

Kontaktperson:

Henrik Nyberg, Produktionsdirektör Findus Sverige, 042-86 080


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.