Gå direkt till innehåll
Det finns många goda skäl att gilla uthålligt fiske – Findus i stor kampanj för ökat fiskätande!

Pressmeddelande -

Det finns många goda skäl att gilla uthålligt fiske – Findus i stor kampanj för ökat fiskätande!

Idag startar Findus en mediekampanj för uthålligt fiske. I kampanjen berättar Findus om allt arbete som ligger bakom fisken från Findus. Kampanjen går under hela sommaren i kvällspress. Kampanjen berättar om Findus omsorg när man köper fisk, och vill få konsumenterna att känna sig tryggare när det gäller att äta fisk.

- Findus som är marknadsledare på djupfryst fisk är starkt engagerade och spelar en aktiv roll i arbetet med att uppnå ett uthålligt fiske, och minska det illegala fisket, säger Jörgen Olsson, VD för Findus Sverige AB.- Vi vill, precis som Livsmedelsverket, att man ska äta fisk med gott samvete minst 2 - 3 gånger i veckan.

Uthållighet är en viktig del i Findus affärsidé inom fisk. Findus är tillsammans med vårt engelska systerföretag Young´s aktiva i en gemensam grupp för uthålligt fiske. Tillsammans med utomstående experter har gruppen formulerat Tio principer för ansvarsfulla inköp av fisk - vår interna mycket långtgående policy för uthålligt fiske. Innehållet i den är ledmotivet i kampanjen.

De tio principerna handlar bl a om miljömärkning, forskning, etik och miljö, lagar, spårbarhet och hur vi kontrollerar våra inköp.

- När livsmedelsproduktionen blir allt mer moderniserad, är fisk en av de råvaror som fortfarande fångas vild, säger Jörgen Olsson.- Vi på Findus är väl medvetna om behovet av välskötta fisken för att säkerställa att det finns bra fisk att köpa både för nuvarande och kommande generationer, fortsätter Jörgen Olsson.- Den svenska debatten om uthålligt fiske har framför allt handlat om torsken i Östersjön och Kattegatt, men den har fått de svenska konsumenterna att få dåligt samvete och påverkat deras fiskätande negativt. Det vill vi försöka ändra på med den här kampanjen, berättar Jörgen Olsson.

71 % av den MSC-märkta/miljömärkta fisken kommer från Findus

Findus är också mycket stora på miljömärkt/MSC-märkt fisk, som är en väg för att nå ett uthålligt fiske. 71 % av all MSC-märkt fisk som säljs på den svenska konsumentmarknaden kommer från Findus.  

Företagets målsättning är att hälften av all fisk som Findus säljer ska vara MSC-märkt om några år.

 - Vi tycker att vi tar vårt ansvar när det gäller uthålligt fiske, säger Jörgen Olsson. Vi skulle gärna se att ännu fler gjorde detsamma!.

Vill du veta mer om vår kampanj kontakta Annika Behm Gullstrand, marknadsdirektör telefon 040-20 40 64 eller e-post annika.gullstrand@se.findus.com

Vill du veta mer om Findus arbete med uthålligt fiske kontakta Inger C. Larsson, ansvarig för fiskfrågor, telefon 040 - 20 40 55 eller e-post inger.larsson@se.findus.com.

Findus tio principer för ansvarsfulla inköp av fisk finns för nedladdning på www.findus.se, där finns även mer information om MSC (Marine Stewardship Council).

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige