Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Djupfryst mat så som konsumenterna vill ha den - Dagens Deli från Findus

Findus lanserar djupfrysta rätter på en helt ny nivå - vi kallar dem Dagens Deli, eftersom konsumenterna tycker att de nya rätterna är något helt utöver vanliga frysta portionsrätter.

Konsumenterna vill att djupfrysta rätter ska:
- kunna tillagas i stekpanna, för att känna doften av god mat - men ska kunna värmas i mikro
- läggas upp på eget porslin
- tillagas snabbt - på under 10 minuter
- fungera lika bra till middag som lunch
- kunna njutas som de är - men lätt kunna varieras efter eget tycke och smak

Findus tog fasta på de nya insikterna och lät testa ett antal nya djupfrysta rätter i en påsförpackning. Hela 81% av de som var med i testen var positiva till det nya konceptet. Man tyckte framför allt om att man skulle tillaga i stekpannan, men man gav också mycket positiva laddade värdeord om rätterna och recepten
- fräscht, ärligt, ser gott ut, bra råvaror, passar till middag, vad roligt att man lätt kan variera!

Nu introducerar Findus Dagens Deli - ett unikt koncept med 6 färdiglagade rätter som ger minst 24 olika smakliga möjligheter till en snabb middag hemma. Alla rätterna har vardera tre enkla förslag till variation - ett helt nytt sätt att tänka när det gäller färdiga djupfrysta rätter.

  • Vitlökskyckling med fullkornspasta och broccoli - Bitar av Kyckling i en smarrig vitlökssås tillsammans med broccoli och fullkorns pasta. Variera med Pampas, Capri eller Genovese.
  • Pasta med rökt lax och bladspenat - Krämig pastasås med bladspenat och tärnad rökt lax serverad med cochiglie pasta. Variera med Cool Honey, Solemio eller Nordic Way.
  • Basilikakyckling med fullkornspasta & grillad tomat - Kyckling i en Italiensk Pestosås med en touch av olivolja, grillade tomater och spröda sugarsnap bönor - Nyckelhålsmärkt! Variera med Sunflower, Italian Style eller Mediterranean.
  • Kyckling Panang i röd currysås med ris & vattenkastanj - Kyckling bitar i en Thailänsk Panang currysås som har en touch av Limeblad och kokosmjölk, serverat med ett smakrikt Basmatiris - Nyckelhålsmärkt! Variera med Hot Chili, Exotic eller Chunky Peanut.
  • Carbonara med grovmalen svartpeppar - Traditionell krämig Carbonara sås med rökt skinka och grovmalen svartpeppar. Variera med Blue Cheese, Sweet Pea eller Funghi.
  • Kyckling i örtsky med broccoli & potatisklyftor - Möra kycklingfile bitar i en traditionell örtsky med en touch av örter från det Provencalska köket. Variera med Classic, Retro eller Dijon.

- Dagens Deli ska helst tillagas i stekpannan, det går fort och den är lätt att variera. Lägg upp rätten på ditt eget porslin. Dagens Deli är god mat som konsumenterna uppskattar. Färdiglagat på ditt sätt, säger Annika Behm Gullstrand, marknadsdirektör Findus Sverige AB.
- Dagens Deli erbjuder konsumenterna en variationsrikedom som är oändlig med utgångspunkt från de sex grundrätterna. Vi ger ytterligare tre förslag per rätt, men det finns många fler, säger Annika, och ändå är de så goda som de är!

Cirkapris i butik för de olika Dagens Deli rätterna kommer att ligga på mellan 28 och 30 kronor.

Kontaktinformation:
Annika Behm Gullstrand telefon 042- 86056 eller e-post: annika.gullstrand@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige