Följ Findus Sverige AB

Findus ärter fortsatt svenska

Pressmeddelande   •   Mar 09, 2017 13:00 CET

Findus kommer även i fortsättningen att erbjuda svenska Ebba-ärter. Detta säkerställs genom att företaget nyligen tecknat ett avtal med ärtproducenten Toppfrys, som kommer att leverera ärter till Findus från och med hösten 2017.

– Våra ärters ursprung är en viktig fråga för våra konsumenter och det har varit en nyckelfråga för oss att hitta en lösning som gör att vi på Findus även i fortsättningen kan sälja svenska ärter. Vi är glada över att nu ha upprättat ett samarbete med en så långsiktig partner som Toppfrys. Vår Ebba-ärta är mycket uppskattad på marknaden och vi på Findus kommer ta med oss våra egenutvecklade ärter och 75 års erfarenhet av jordbruksutveckling in i samarbetet, säger Henrik Hjalmarsson, vd för Findus.

Till dess att avtalet träder i kraft kommer de ärter som skördades under 2016 att tillgodose marknadens efterfrågan på Findus svenska ärter. Ärterna kommer att odlas och skördas i närheten av Toppfrys fabrik i Brålanda, Dalsland. Närheten till fabriken gör att ärterna kan frysas ned inom bara tre timmar, vilket bevarar ärternas höga kvalitet och näringsvärde på bästa sätt.

– Det är en ära att få förtroendet att producera Findus ärter. Under de 48 år som vi producerat ärter har vi byggt upp en väldigt bred och gedigen kunskap inom ärtodling och produktion. Genom avtalet tar vi ett stort kliv framåt och kommer nu att behöva dubbla vår kapacitet och nyanställa, vilket är väldigt positivt för orten och jordbruket i regionen, säger Joakim Bratell, vd för Toppfrys.

Avtalet som i första hand löper under fem år beräknas innebära en årlig produktion av drygt 5 000 ton ärter för Findus, vilket för Toppfrys del kommer innebära en fördubbling av sin odlings- och produktionskapacitet.

För mer information, kontakta Henrik Hjalmarsson, vd för Findus, på telefonnummer
079 – 015 89 69.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Bifogade filer

PDF-dokument