Följ Findus Sverige AB

Findus, Bjuvs kommun och Findus-medarbetare vill vara med och göra skillnad för Världens Barn!

Pressmeddelande   •   Okt 08, 2007 14:18 CEST

Inför Radiohjälpens insamling för Världens Barn den 12 och 13 oktober har Findus Sverige och Bjuvs kommun gått samman för att aktivera invånarna i kommunen och samla in bidrag till Världens Barn. En stor insamlingsrunda i hela kommunen genomförs i morgon kväll den 9 oktober i Bjuv med start klockan 17.30! Det är ett 60-tal Findus-anställda och ett 20-tal förtroendevalda i Bjuvs kommun som på frivillig bas genomför insamlingen.

Bakgrunden till aktiviteten är att Findus, som redan förra året var en stor bidragsgivare till Världens Barn, i år också ville låta sin personal få chansen att hjälpa till för att samla in ytterligare bidrag. Bjuvs kommun skänkte år 2006 minst pengar per kommuninvånare, av alla Sveriges kommuner till insamlingen Världens Barn. Med årets insamling har vi chansen att ändra på det. Målsättningen är att bli Skånes bästa kommun.

På fredag den 12 oktober fortsätter insamlingsaktiteterna i Bjuv, då med ett stort familjeevenemang för alla som vill komma till entrétorget vid Findus anläggning i Bjuv. Det blir trollkarl, hopptorn, lekar och uppträdanden samt mat och musik. Alla intäkter går oavkortat till insamlingen för Världens Barn. Festen och insamlingen startar kl. 15.00 och pågår fram till kl. 19.00.

Välkommen till en trevlig familjefest, där allt du gör blir bidrag till Världens Barn!

För mer information kontakta vänligen Tina Bengtsson, telefon 040- 20 41 21.


Fakta Världens Barn

Radiohjälpens insamlingskampanj Världens Barn, som startade 1997, genomförs i samverkan med femton av Sveriges mest etablerade humanitära hjälporganisationer. Världens Barn är hela Sveriges angelägenhet. Årets kampanjkulmen infaller den 12 och 13 oktober med två färgsprakande TV-kvällar på SVT och en fantastisk riksinsamling som kommer att bedrivas i landets samtliga 290 kommuner. Totalt 30 000 frivilliga insamlare arbetar i kommuner, på gator och torg och i företag. Förra året skänkte svenska folket cirka 79.6 miljoner till Världens Barn. I år siktar man högre – målet är minst 90 miljoner kronor.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.