Följ Findus Sverige AB

Findus bullar blir ännu godare och påsarna får nytt utseende

Pressmeddelande   •   Apr 24, 2012 07:30 CEST

Findus kanelbullar är Sveriges mest köpta frysta kanelbullar. Bakade i Findus eget bageri i Loftahammar med samma ingredienser som man hittar i sitt eget kök. Nu får kanelbullarna och kardemummabullarna nya recept som gör dem ännu saftigare och godare. Dessutom får Findus kaffebröd nydesignade förpackningar som ger en tydligare känsla för bullarna.

 - I Sverige älskar vi att fika och vi vill göra det enkelt för konsumenterna att fika när lusten faller på, säger Karin Norrestam, Senior Brand Manager för Bageri på Findus Sverige. Våra bullar är bakade med samma ingredienser som man hittar i sitt eget kök och är infrusna direkt för att bevara färskheten. Frysning är ett naturligt sätt att bevara maten, därför behövs inga konserveringsmedel.

Findus kanelbullar är Sveriges mest köpta frysta kanelbullar. Förra året köptes 25 miljoner kanelbullar från Findus i svenska butiker.[1]

- Nu blir våra populära kanelbullar ännu godare med saftigare bulle och mer fyllning med rejält med kanel. De är bakade i vårt eget bageri i Loftahammar på råvaror som man har i sitt eget kök, inget annat, poängterar Karin Norrestam.

Findus kaffebröd – sortimentet:

Kanelbullar – nytt recept & ny design
Findus kanelbullar får nytt recept med ännu mer fyllning, rejält med kanel och saftigare bulle. Designen på förpackningen blir också ny. Kanelbullarna kommer i två förpackningsstorlekar, 12 eller 20 bullar.           

Kardemummabullar – nytt recept & ny design
Findus kardemummabullar får nytt recept som ger en saftigare bulle. Designen på förpackningen blir också ny. Kardemummabullarna kommer i två förpackningsstorlekar, 12 eller 20 bullar.              

Wienerbröd – ny design
Findus Wienerbröd får ny förpackningsdesign. Wienerbröden har samma goda recept som tidigare med frasig wienerbotten och vaniljkräm. Wienerbröden finns i en förpackningsstorlek med 10 stycken.

- Bullar passar till nästan alla tillfällen. På picknicken, på kalaset, till eftermiddagskaffet, till spontanfikat. Med frysen laddad med våra bullar kan konsumenterna bjuda på nybakade bullar gjorda på bra råvaror även när det är ont om tid eller när man får spontanbesök, avslutar Karin Norrestam.

Fakta om produkterna:

Målgrupp
Konsumenter som alltid vill ha gott fikabröd hemma och som värdesätter att bullarna är bakade med ingredienser som man hittar i sitt eget skafferi.

Förpackningar
Findus kanelbullar och kardemummabullarna ligger i påsar i två olika storlekar om 12 respektive 20 bullar. Wienerbröden ligger i påsar om 10 stycken. Förpackningarna får ny design som ger en tydligare känsla för bullarna. Bullarna får också nytt finare bullpapper.

När i butik?
Findus bullar och Wienerbröd kommer att kunna köpas hos alla butikskedjor. Lanseringsvecka för alla produkter är v. 13. Några veckor senare finns produkterna ute i butikerna.

Tillagning
Findus bullar och wienerbröd är färdiggräddade och behöver endast tinas i rumstemperatur. Genom att värma i ugn får man även doften av nybakat!

Om du vill baka Findus kanelbullar själv så hittar du receptet under relaterat material nedan.

Konsumentpris
Förpackningarna med 12 bullar kommer att ha samma konsumentpris som idag, cirka 25 kronor. Förpackningarna med 20 bullar kommer att kosta cirka 40 kronor, samma som idag. Wienerbröden kostar ca 30 kronor för 10 stycken.

Kontaktpersoner
Hanna Kramer, kommunikatör, 042-86 202, hanna.kramer@se.findus.com
Karin Norrestam, Senior Brand Manager Bageri, 042- 86 196, karin.norrestam@se.findus.com

[1] Källa: Nielsen Scantrack, helår 2011, DVH, Djupfryst bageri, antal EAN

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.