Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus byter logotyp

Findus byter sin logotyp. Redan nu finns de första produkterna med Findus nya logotyp ute i handeln. Findus Wok grönsaker var först ut med den nya varumärkesdesignen. Nu rullar förändringen ut allt eftersom.

- Vi ville ha en modernare och mjukare framtoning, berättar Elisabeth Yllfors, marknadsdirektör Findus Sverige.
- Vår nya logotyp blir nu också mer flexibel, något som varit viktigt med tanke på förpackningsdesignen. Logotypens färg har också blivit varmare då det finns ett inslag av gult i den röda logon, säger Elisabeth.

Den nya logotypen har testats på Findus tre största marknader; Sverige, Frankrike och Norge. Konsumenterna reagerar positivt. De ser att en förändring har skett, men logotypen förknippas fortfarande starkt med Findus.

Flaggan och flaggstången kvar!
Ett resultat som kom fram i undersökningen var att flaggan och flaggstången är viktiga för varumärket. Konsumenterna vill gärna att de ska finnas kvar. Findusflaggan behålls, men det röda bandet som tidigare var ett viktigt inslag i förpackningsdesignen ersätts nu av en enklare ”bakgrundsplatta” som ger utrymme för mer flexibilitet.

- Två designbyråer har varit involverade och sex olika designvarianter har testats. Den slutliga nya logotypen har tagits fram av Pond Innovation & Design, berättar Elisabeth. Övergången blir rullande, vi kommer att ta hänsyn till både miljö och ekonomi och inte kassera nuvarande förpackningar, säger Elisabeth Yllfors.
- Förändringen kommer att genomföras på alla marknader där Findus verkar.

Visste du att:
►Findus nya logotyp är den sjätte i ordningen sedan företaget startade 1941
►Den första logotypen med den karaktäristiska Findusflaggen introducerades 1971
►Den nuvarande logotypen introducerades 2001

För mer information vänligen kontakta Elisabeth Yllfors, marknadschef, telefon 042 86 404 eller
e-post elisabeth.yllfors@se.findus.com, eller Anna Roslund-Broekman, kommunikationsansvarig, telefon
042 86 101 eller e-post anna.roslund@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige