Gå direkt till innehåll
Findus effektiviserar inom produktionen i Bjuv

Pressmeddelande -

Findus effektiviserar inom produktionen i Bjuv

På måndagen beslutade Findus ledning att godkänna ett projekt som innebär att produktionen av lagad fryst mat renodlas inom fabriken i Bjuv.  En mindre del flyttas till kontraktstillverkning. Som en följd av projektet varslar Findus 5 tjänstemän och 35 kollektivanställda. Findus utgångspunkt är att lösa övertaligheten på naturlig väg och frivillig basis. Förändringen är ett steg i ledet att utveckla norra Europas ledande center för förädling av närodlade grönsaker och lagad fryst mat.

Som ett led i processen kommer fackliga förhandlingar att inledas under december. En del av övertaligheten uppstår under våren 2013 och resten av övertaligheten uppstår efter sommaren, då projektet beräknas vara avslutat.

- Detta är en långsiktig satsning som är nödvändig för att stärka vår konkurrenskraft på den djupfrysta livsmedelsmarknaden. Att koncentrera produktionen av lagad fryst mat inom Bjuvanläggningen är ett viktigt steg i att effektivisera produktionen. Detta kommer att stödja utvecklingen av Bjuv till ett ledande center för förädling av närodlade grönsaker och lagad fryst mat, säger Henrik Nyberg, Produktionsdirektör på Findus.

- Det är tråkigt att det i samband med detta blir färre arbetstillfällen i Bjuv, men vi kommer att ta vårt ansvar som arbetsgivare och sträva efter att hantera övertaligheten genom naturliga avgångar och frivillighet, säger Henrik. Vi har funnits i Bjuv i 70 år och ser fortsatt Skåne som rätt bas för att utveckla framtidens djupfrysta livsmedel.

För mer information eller frågor kontakta:

Anna Broekman, Kommunikationschef Findus, på email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 042-86 000

Henrik Nyberg, Produktionsdirektör Findus, på email henrik.nyberg@se.findus.com eller telefon 042- 86 000


Ämnen

Kategorier

Regioner


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige