Följ Findus Sverige AB

Findus effektiviserar inom produktionen i Bjuv

Pressmeddelande   •   Dec 11, 2012 14:43 CET

På måndagen beslutade Findus ledning att godkänna ett projekt som innebär att produktionen av lagad fryst mat renodlas inom fabriken i Bjuv.  En mindre del flyttas till kontraktstillverkning. Som en följd av projektet varslar Findus 5 tjänstemän och 35 kollektivanställda. Findus utgångspunkt är att lösa övertaligheten på naturlig väg och frivillig basis. Förändringen är ett steg i ledet att utveckla norra Europas ledande center för förädling av närodlade grönsaker och lagad fryst mat.

Som ett led i processen kommer fackliga förhandlingar att inledas under december. En del av övertaligheten uppstår under våren 2013 och resten av övertaligheten uppstår efter sommaren, då projektet beräknas vara avslutat.

- Detta är en långsiktig satsning som är nödvändig för att stärka vår konkurrenskraft på den djupfrysta livsmedelsmarknaden. Att koncentrera produktionen av lagad fryst mat inom Bjuvanläggningen är ett viktigt steg i att effektivisera produktionen. Detta kommer att stödja utvecklingen av Bjuv till ett ledande center för förädling av närodlade grönsaker och lagad fryst mat, säger Henrik Nyberg, Produktionsdirektör på Findus.

- Det är tråkigt att det i samband med detta blir färre arbetstillfällen i Bjuv, men vi kommer att ta vårt ansvar som arbetsgivare och sträva efter att hantera övertaligheten genom naturliga avgångar och frivillighet, säger Henrik. Vi har funnits i Bjuv i 70 år och ser fortsatt Skåne som rätt bas för att utveckla framtidens djupfrysta livsmedel.

För mer information eller frågor kontakta:

Anna Broekman, Kommunikationschef Findus, på email anna.broekman@se.findus.com eller telefon 042-86 000

Henrik Nyberg, Produktionsdirektör Findus, på email henrik.nyberg@se.findus.com eller telefon 042- 86 000


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.