Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus Familjekök lanserar: Pasta – och Tacogratäng enkel familjematlagning

Båda gratängerna är frysta i en praktisk tvådelad påse, som gör det enkelt att fördela innehållet i en ugnsform. Sätt sista touchen själv med lite riven ost eller en skvätt grädde, eller hetta upp den med lite mera kryddor. Tillagningstiden är cirka 45 minuter i ugnen. Den tiden kan användas till andra familjeaktiviteter! Servera gärna med lättkokta grönsaker eller en krispig sallad!

Genomsnittligt butikspris blir cirka 52 kronor för en gratäng som väger 1 kilo och ger 3-4 portioner.

- Våra marknadsundersökningar har visat att konsumenterna uppskattar denna nya typ av djupfrysta familjerätter, berättar Mariette Lindsjö, Marknadschef för djupfrysta måltider.

- Vi har fått många kommentarer om att det känns fräscht att tillaga i ugnen, och att det är trevligt att de olika komponenterna hälls på i två skikt, så att man bättre ser vad maten innehåller, säger Mariette. Sedan känns det också bra att kunna variera med kryddor eller göra andra egna tillägg till gratängerna, det blir lite mer som hemlagat, säger konsumenterna berättar Mariette

Findus familjekoncept växer stadigt, allt fler ser de goda och praktiska rätterna som en bra vardagsmåltid. Segmentet djupfryst flerportion omsätter 683 miljoner kronor och Findus har en marknadsandel på 42 % (källa: AC Nielsen Scantrack rull. helår 0810). Findus Familjekök omfattar nu 11 olika produkter

Visste du att:

All Findus djupfrysta mat är lagad med bra råvaror och stor omsorg och med bra näringssammansättning.

För att vara helt säkra har vi låtit det oberoende analysföretaget Eurofins göra ett antal analyser av våra rätter. Analyserna visar att våra rätter innehåller alla de näringsämnen som deklareras i de enskilda produkternas näringsinformation. De djupfrysta rätterna är således inte näringsfattiga som det ibland antyds i debatten.

För mer information vänligen kontakta Mariette Lindsjö telefon 042- 86148 eller e-post: mariette.lindsjo@se.findus.com

 

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige