Följ Findus Sverige AB

Findus hållbarhetsprogram Fish for Life - Vinnare av stort europeiskt miljöpris

Pressmeddelande   •   Jun 08, 2010 10:45 CEST

Findus koncernens program för hållbart fiske – Fish for Life – vann EU’s miljöpris European Business Awards for the Environment. Priset tillkännagavs av EU:s miljö-Kommissionär Janez Potočnik vid en prisceremoni i Bryssel den 2 juni. Fish for Life belönas för sin omfattning, förankring och sina påvisade resultat.

- Detta är ett fantastiskt erkännande för Fish for Life och placerar det bland de främsta mijöinitiativen i Europa. Förstapriset bekräftar det faktum att Fish for Life är långt mer än bara en märkning på våra produkter – det är ett mångfacetterat program som stöttar en verklig utveckling mot en mer hållbar och ansvarstagande fiskeindustri, säger Inger Larsson, ansvarig för kvalitets- och uthållighetsfrågor på Findus Sverige AB.

Juryns motivering löd: ”Detta initiativ sätter en standard för styrning av ansvarsfullt fiske, främjar och sprider bästa praxis både lokalt och internationellt och har stort engagemang från anställda och intressenter.”

Fish for Life initierades 2006 av Young’s Seafood i England och därefter har programmet aktivt införts i Findus koncernens olika verksamheter. Fish for Life omfattar detaljerade kriterier och en stringent bedömningsprocess som försäkrar att all fisk är ansvarsfullt fiskad. Inom Fish for Life ryms även ett omfattande och engagerat arbete med fiskerierna för att stötta deras utveckling mot långsiktigt hållbara verksamheter. För konsumenter är Fish for Life-märkningen vägvisare till den miljövänliga fisken i butikerna.

European Business Awards for the Environment (EBEA) är ett miljöpris som vartannat år delas ut till europeiska företag som på ett särskilt sätt bidrar till en mer hållbar utveckling genom att kombinera miljöhänsyn, innovation, socialt ansvarstagande och lönsamhet. Årets vinnare valdes utifrån 141 anmälda projekt från 24 av EU medlems- och kandidatländer. Detta är det största antal projekt som bedömts för priserna sedan tävlingen arrangerades för första gången 1987. Findus Fish for Life är vinnare i kategorin Management.

Tidigare i vår meddelade även Findus koncernen sin ambition att all vildfångad fisk ska vara MSC-märkt/miljömärkt senast 2012. Findus arbetar även efter Findus "Tio principer för ansvarsfulla inköp av fisk”, som introducerades på den svenska marknaden 2007.

För ytterligare information, vänligen kontakta: Inger C. Larsson telefon: 0706 945518 eller e-post: inger.larsson@se.findus.com.

 

 

Findus har sina rötter på den skånska landsbygden. I Sverige har vi 60 års erfarenhet av livsmedelstillverkning. Vår historia börjar 1941 när konfektyrföretaget Marabou köper den lilla Skånska Frukt-vin- & Likörfabriken i Bjuv. Företaget döps snart om till Findus (en sammanslagning av FruktINDUStri) och 1945 skriver Findus historia genom att lansera de första djupfrysta produkterna i landet. Hög och jämn kvalitet har alltid varit den viktigaste ingrediensen i alla Findusprodukter och våra höga kvalitetskrav är en trygghet för konsumenterna. 1962 köper den schweiziska livsmedelsjätten Nestlé företaget och Findus ingår i koncernen tills investmentbolaget EQT blir ny ägare den 1 februari 2000. Senare samma år köper Findus djupfrystföretaget Frionor. 2004 flyttade Findus sitt huvudkontor till Malmö, men under 2008 flyttade huvudkontoret tillbaka till Bjuv. Idag är Findus en del av den internationella Findus Group koncernen, ägd av Lion Capital. Lion Capital är ett av Europas ledande "private equity" företag som specialiserat sig på konsumentvaror.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.