Gå direkt till innehåll
Utifrån samarbetet har Findus tagit fram mat och måltider som kan bidra till att stärka individers hälsa och livskvalitet
Utifrån samarbetet har Findus tagit fram mat och måltider som kan bidra till att stärka individers hälsa och livskvalitet

Pressmeddelande -

Findus i projekt med japansk forskningsgrupp

Findus deltar i ett internationellt forskningsprojekt som startats av RISE Jordbruk och livsmedel. Projektets syfte är att utveckla mat som särskilt passar en åldrande befolkning och som kan förebygga undernäring.

– I projektet deltar japanska och svenska forskare som Findus under lång tid har samarbetat med. Utifrån det samarbetet har vi tagit fram mat och måltider som kan bidra till att stärka individers hälsa och livskvalitet, säger Gunnel Stuhr Olsson, Head of Special Foods på Findus Sverige AB.

Läs mer om projektet här.

Findus Special Foods har under mer än 40 år arbetat med utveckling av konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Över tid har sortimentet utökats med berikad och näringstät mat. Produkterna kan beställas via grossister, Mathem.se och i ICA-butiker.

Genom sin verksamhet har Findus Special Foods sett vilken betydelse rätt mat har för äldre, deras livskvalitet och behov av vård. Denna kompetens vill Findus Special Foods utnyttja för att bidra till en diskussion kring hur näringsliv, politik, profession och akademi kan samverka för att minska risken för undernäring bland äldre.

Därför driver Findus också initiativet KraftTaget, vars syfte är att stärka förutsättningarna för äldre att äta rätt och därmed minska risken för undernäring. Genom initiativet vill Findus Special Foods bidra till att uppmärksamma problemet med undernäring bland äldre och att starta diskussioner och kunskapsutbyten mellan akademi, profession, näringsliv och politiker.

För mer information om Findus Special Foods och KraftTaget kontakta:

Gunnel Stuhr Olsson, Head of Special Foods, e-post: gunnel.stuhr-olsson@se.findus.com, telefon: 0703-40 93 92.

Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige