Följ Findus Sverige AB

Findus i samarbete med Tina Nordström - Passion för mat är grunden

Pressmeddelande   •   Jan 29, 2015 13:00 CET

Findus lanserar ett samarbete med kocken Tina Nordström. Samarbetet syftar till att inspirera konsumenter genom god, hållbar och näringsriktig matlagning. Första gången Tina kommer synas i Findussammanhang är under våren 2015.

I januari 2015 inleds samarbetet mellan Findus, en av Sveriges största matproducenter, och Tina Nordström, en av våra mest folkkära matpersonligheter. Inom ramen för samarbetet kommer Tina inspirera Findus konsumenter samt fungera som en intern kreativ kraft för Findus.

– Det är otroligt roligt att välkomna Tina till Findusfamiljen, säger Annelie Selander som är Marketing and Innovation Director på Findus. Jag är övertygad om att Findus och Tinas gemensamma passion för god, hållbar och näringsriktig mat på de svenska matborden kommer resultera i ett givande samarbete.

Tina ett naturligt val
Inför samarbetet letade Findus, som har sin bas i Bjuv i norra Skåne, efter en partner som både kunde vara en del av företagets löpande ambition att ta vara på den lokala särarten och samtidigt utveckla Findus kreativa arbete. Valet föll på Tina Nordström som med sin kärlek till enkel, smakrik och nyttig mat och glada utstrålning har blivit en viktig matinspiratör för många svenskar. Tack vare att Tina är bosatt i Ramlösa, som ligger ca 2 mil söder om Bjuv, har hon en unik förståelse för det skånska arvet och kan därmed lätt sätta sig in i Findus verksamhet och värderingar.

– För mig som matälskare och skåning var det så klart kul att Findus ville samarbeta med mig. Men det största skälet till att jag nappade på uppdraget var Findus starka drivkraft att förbättra den svenska vardagsmaten. Något som jag själv arbetat för genom hela min karriär, säger Tina Nordström.

Samarbetet aktiveras mot konsument först under våren 2015 i samband med en större kampanj som fokuserar på fisk som råvara.


För mer information, kontakta:

Annelie Selander, Marketing and Innovation Director, tel: 042-860 00 (vxl), e-post: annelie.selander@se.findus.com

För praktisk hjälp, högupplösta bilder kontakta:

Kristin Dahlberg, Digital and Social Media Manager, tel: 042-860 00 (vxl), e-post: kristin.dahlberg@se.findus.com

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument