Följ Findus Sverige AB

​Findus i samarbete med Walmart

Pressmeddelande   •   Feb 01, 2016 08:30 CET

Från och med februari kommer svenska Findus finnas i frysdiskarna hos Walmart i Kanada. Ett stort genombrott på en viktig exportmarknad för Findus, Walmart anses vara världens största företag med verksamhet i 28 länder.

Det är sju frysta fiskprodukter från Findus som når den kanadensiska marknaden genom Walmart. Både panerade och ångade fiskprodukter ingår i sortimentet som beräknas nå mellan 25-30 MSEK i konsumentvärde.

Den kanadensiska marknaden har relativt stor andel fryst fisk, både naturell och panerad – områden som Findus behärskar väl produktionstekniskt. Ambitionen är att Findus ska nå de konsumenter som söker en kvalitativ produkt med hög smakupplevelse, till ett attraktivt pris. I förarbetet har man gjort omfattande smak- och koncepttester på den kanadensiska marknaden för att anpassa sortimentet efter konsumenternas önskemål. Inför lanseringen kommer 80 butiker att erbjuda demonstrationer med provsmakning i butik. Findus säljer sedan tidigare fiskprodukter framtagna i samarbete med kocken Jamie Oliver på kedjan Sobeys i Kanada.

– Walmart är en dagligvarukedja som det är svårt att få in produkter hos, så att få detta förtroende från dem känns väldigt spännande, säger Mats Jörnell, Export Director hos Findus. Vi hoppas såklart på en god utveckling för våra produkter vilket skulle kunna öppna för vidare expansion inom Walmart i Nordamerika – exempelvis till USA.

Exportmarknaden är prioriterad för Findus som upplever att kvalitets- och hållbarhetstänkande samt ett modernt utbud säljer utomlands. Idag exporterar svenska Findus mat till över 30 länder och under 2015 uppgick omsättningen från export till 350 MSEK. Findus är marknadsledande i Skandinavien, England och Frankrike och det kommande året fokuserar man på exportländerna Nordamerika, Hong Kong, Korea och Taiwan.

För mer information, kontakta:
Mats Jörnell
Export Director

Direkt: +46 (0)42 863 55

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument