Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus introducerar hållbart fisksortiment i USA

Under 2016 lanserade Findus ett urval av bolagets premiumsortiment inom fryst fisk på den kanadensiska marknaden i samverkan med Walmart. Nu siktar Findus på att bredda sin närvaro i Nordamerika genom att presentera ett antal av bolagets MSC-märkta fisk- och skaldjursprodukter på Seafood Expo North America, 19-21 Mars 2017.

– Våra produkter har blivit populära bland konsumenter i Kanada och under det senaste året har vi kunnat utöka vår närvaro där. Därför siktar vi nu på att introducera ett urval av våra produkter på den amerikanska marknaden. Våra egna marknadsundersökningar visar god potential på öst- såväl som västkusten, säger Mats Jörnell – Exportansvarig på Findus.

Findus kommer att närvara på den årliga Seafood Expo North America, Nordamerikas största fisk och skaldjursutställning. Genom att delta på mässan vill Findus visa sitt fokus på god smak, kvalitet och enkelhet samt hållbarhetsfrågor.

– På Seafood Expo North America får vi möjlighet att presentera vårt unika utbud av hållbar fisk, bland annat vårt sortiment “Jamie Oliver av Findus”, som tagits fram I samarbete med den välkända brittiska kocken. Findus fokuserar på att göra enkel, utsökt mat som är lättillgänglig och prisvärd samt hållbart framställd, säger Mats Jörnell – Exportansvarig på Findus.

Utbudet består av panerad torsk och Alaska Pollock såväl som utsökt ångad torskfilé med kryddsmör. Samtliga produkter är märkta med den blå MSC (Marine Stewardship Council) symbolen. Detta innebär att fisken är ansvarsfullt fiskad och ursprunget är fullt spårbart.

Hållbarhet och ansvarsfull mat är viktiga åtagande för Findus och hela Nomad Foods-koncernen. Findus använder Marine Stewardship Council (MSC) standard som en oberoende tredjepartscertifiering. För att säkerställa att internationellt överenskomna principer för ansvarsfull fiskeriförvaltning efterlevs vid fiske och säkerställa full spårbarhet för att visa varifrån fisken.

För mer information, kontakta vänligen:
Mats Jörnell, Exportansvarig på Findus Sverige AB, Mobil: +46 (0)76 10 47 423

Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige