Gå direkt till innehåll
Findus introducerar MSC/Miljömärkt sej på svenska marknaden

Pressmeddelande -

Findus introducerar MSC/Miljömärkt sej på svenska marknaden

 Pressrelease

Malmö i juni 2008

 Findus introducerar MSC/Miljömärkt sej på svenska marknaden

Nu introducerar Findus MSC-märkt sej ( Pollachius virens) på den svenska marknaden. Findus nya sej finns i 400 grams förpackning och kommer att kosta cirka 32 kronor i butik.

Sej från det nordostarktiska beståndet blev MSC- certifierad idag den 18 juni 2008.

Findus är störst på den svenska marknaden när det gäller MSC-märkt fisk - 72 % av den MSC märkta fisken på konsumentmarknaden kommer från Findus ( källa AC Nielsen rull helår volym v.2108)

Den nya sejen är den 17:e MSC-märkta konsumentprodukten från Findus på marknaden.

Findus vision är att minst 50% av fiskprodukterna på konsumentmarknaden ska vara miljömärkta före år 2013.

- Sej har fått ett oförtjänst dåligt rykte, på grund av fiskköttets gråaktiga färg, säger Jonas Svensson ansvarig för fisk på Findus Sverige AB.- Sej som är en "kusin" till torsken har en fantastisk smak och ett saftigt kött, fortsätter Jonas.- Hela 34 % av våra fiskprodukter är nu MSC certifierade, säger Jonas Svensson, jag tror att vi kommer att nå vår målsättning om 50 % snabbare än vad vi trodde bara för ett år sedan!

MSC är den enda globalt erkända miljömärkningen av fisk och skaldjur. MSC - The Marine Stewardship Council - är en global ideell organisation som skapats för att hitta lösningar på problemet med överfiskning.

MSC har skapat en miljöstandard som bedömer och belönar välskötta fiskerier utifrån tre huvudprinciper:

1. mängden fisk som fångas ska vara anpassad så ett hav och sjöar inte överfiskas 2. eventuell påverkan på andra fiskarter, marina däggdjur och havsbotten ska minimeras 3. befintliga regler och metoder ska användas för att upprätthålla ett långsiktigt hållbart fiske.

För mer information vänligen kontakta Jonas Svensson telefon 040 - 20 4118 eller e-post jonas.svensson@se.findus.com

Ämnen

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige