Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus kallar till förhandlingar med fackliga företrädare gällande övertalighet i Bjuv

Findus Sveriges ledning har beslutat kalla till förhandlingar med de fackliga företrädarna om övertalighet bland de anställda vid Findus i Bjuv.

Övertaligheten beror på:

  • den effektivisering som skett och fortfarande sker, inom produktionen
  • den fortsatta nedgången i totalmarknaden

Effektiviseringarna inom produktionen i Bjuv är ett resultat av gjorda investeringar samt ett kontinuerligt förbättringsarbete

- Vi väljer att kalla till förhandlingar om övertaligheten, istället för att varsla direkt, säger Thomas Väärälä, personaldirektör Findus Sverige AB. Detta eftersom vi tror att vi tillsammans med de fackliga företrädarna kan finna konstruktiva och långsiktiga lösningar.

Företagets ambition är att i samverkan med de fackliga företrädarna komma fram till en långsiktig lösning av övertaligheten inom den närmaste månaden.

För mer information vänligen kontakta Henrik Nyberg 042-86080 eller
e-postHenrik.nyberg@se.findus.com

Ämnen


Findus har sina rötter på den skånska landsbygden. I Sverige har vi 60 års erfarenhet av livsmedelstillverkning. Vår historia börjar 1941 när konfektyrföretaget Marabou köper den lilla Skånska Frukt-vin- & Likörfabriken i Bjuv. Företaget döps snart om till Findus (en sammanslagning av FruktINDUStri) och 1945 skriver Findus historia genom att lansera de första djupfrysta produkterna i landet. Hög och jämn kvalitet har alltid varit den viktigaste ingrediensen i alla Findusprodukter och våra höga kvalitetskrav är en trygghet för konsumenterna. 1962 köper den schweiziska livsmedelsjätten Nestlé företaget och Findus ingår i koncernen tills investmentbolaget EQT blir ny ägare den 1 februari 2000. Senare samma år köper Findus djupfrystföretaget Frionor. 2004 flyttade Findus sitt huvudkontor till Malmö, men under 2008 flyttade huvudkontoret tillbaka till Bjuv. Idag är Findus en del av den internationella Findus Group koncernen, ägd av Lion Capital. Lion Capital är ett av Europas ledande "private equity" företag som specialiserat sig på konsumentvaror.

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige