Följ Findus Sverige AB

Findus kommentar till Världsnaturfondens Köttguide 2016

Pressmeddelande   •   Jun 15, 2016 08:30 CEST

Vi på Findus ställer oss frågande till den, som vi uppfattar det, generaliserande bedömning som WWF gör gällande antibiotikaanvändningen i importerat kycklingkött från Asien. I Köttguiden 2016, publicerad 30/5, rekommenderar Världsnaturfonden (WWF)konsumenter att undvika importerat kycklingkött från Asien. Skälet uppges bland annat vara att den utbredda användningen av antibiotika i dessa länder ökar risken för antibiotikaresistenta bakterier. Problematiken med antibiotikaresistens är en viktig fråga och vi arbetar löpande med den som en del i vår kvalitetssäkring.

Vi på Findus har arbetat tillsammans med våra leverantörer av thailändsk kyckling i många år. I våra högt ställda kvalitetskrav, liksom i leverantörernas egna policies, ingår att antibiotika inte får användas i tillväxtfrämjande syfte utan endast på medicinska grunder, vilket leder till väl reglerad antibiotikaanvändning.

Under våra besök följer vi upp antibiotikaanvändningen och kontrollerar relevant dokumentation. Vi har aldrig hittat något under våra besök som tyder på att antibiotika har använts på ett felaktigt sätt. Skulle vi upptäcka detta hade vi omgående inlett en nära dialog med leverantören för att förbättra förhållandena. Om detta ändå inte skulle hjälpa förbehåller vi oss rätten att säga upp samarbetet med leverantören.

Vi har varit i kontakt med WWF och ställer gärna upp på en fortsatt konstruktiv dialog för att driva frågan framåt.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.