Gå direkt till innehåll
Findus lanserar proteinrika soppor för äldrevård och sjukvård

Pressmeddelande -

Findus lanserar proteinrika soppor för äldrevård och sjukvård

Findus är den ledande leverantören av mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter samt för personer med behov av extra näring. Nu växer produktsortimentet med Findus GoVItal, en serie mycket proteinrika och välsmakande soppor.

– En av Findus viktigaste uppgifter är att skapa matglädje, och det vill vi göra för alla. För många är det ett stort problem att få i sig tillräckligt mycket energi och näring när aptiten minskar. Våra nya soppor har ett högt näringsinnehåll och smakar fantastiskt gott, säger Gunnel Stuhr-Olsson, ansvarig för Special Foods på Findus Sverige AB.
– Undernäringen bland äldre och sjuka ökar, och den problematiken vill vi möta.

Findus GoVital har idag ingen motsvarighet på marknaden. En portion soppa (250 ml) innehåller 320-345 kalorier och hela 17 gram protein av hög kvalitet. Sortimentet av Findus GoVital innehåller följande smaker: Kyckling & Curry, Sparris, Svamp och Tomat. De säljs till foodservicemarknaden och då framförallt till sjukhus och äldrevård. Till hösten kommer de att säljas i butik.

Findus GoVital är ett resultat av ett samarbete mellan Findus och det svenska biotechbolaget Indevex AB (publ), som driver forskning och utveckling inom näring och hälsa.

För mer information, kontakta:

Gunnel Stuhr Olsson, ansvarig för Special Foods, Findus Sverige AB
042-862 38 eller gunnel.stuhr-olsson@se.findus.com

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.

I företaget ingår Findus Special Foods, som under mer än 40 år har arbetat med utveckling av konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Dessutom har portföljen utökats över tid till att också innefatta berikad och näringstät mat.

Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige