Gå direkt till innehåll
Findus lanserar proteinrika soppor för äldrevård och sjukvård

Pressmeddelande -

Findus lanserar proteinrika soppor för äldrevård och sjukvård

Findus är den ledande leverantören av mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter samt för personer med behov av extra näring. Nu växer produktsortimentet med Findus GoVItal, en serie mycket proteinrika och välsmakande soppor.

– En av Findus viktigaste uppgifter är att skapa matglädje, och det vill vi göra för alla. För många är det ett stort problem att få i sig tillräckligt mycket energi och näring när aptiten minskar. Våra nya soppor har ett högt näringsinnehåll och smakar fantastiskt gott, säger Gunnel Stuhr-Olsson, ansvarig för Special Foods på Findus Sverige AB.
– Undernäringen bland äldre och sjuka ökar, och den problematiken vill vi möta.

Findus GoVital har idag ingen motsvarighet på marknaden. En portion soppa (250 ml) innehåller 320-345 kalorier och hela 17 gram protein av hög kvalitet. Sortimentet av Findus GoVital innehåller följande smaker: Kyckling & Curry, Sparris, Svamp och Tomat. De säljs till foodservicemarknaden och då framförallt till sjukhus och äldrevård. Till hösten kommer de att säljas i butik.

Findus GoVital är ett resultat av ett samarbete mellan Findus och det svenska biotechbolaget Indevex AB (publ), som driver forskning och utveckling inom näring och hälsa.

För mer information, kontakta:

Gunnel Stuhr Olsson, ansvarig för Special Foods, Findus Sverige AB
042-862 38 eller gunnel.stuhr-olsson@se.findus.com

Ämnen

Taggar


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.

I företaget ingår Findus Special Foods, som under mer än 40 år har arbetat med utveckling av konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Dessutom har portföljen utökats över tid till att också innefatta berikad och näringstät mat.

Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se