Följ Findus Sverige AB

Findus lanserar SMAK – färdigmat du inte trodde fanns!

Pressmeddelande   •   Sep 08, 2014 12:42 CEST

Idag ställer vi allt högre krav på den mat vi äter och vill veta ingrediensernas ursprung, samtidigt
spenderar vi mindre tid i köket då vardagen är fullspäckad av aktiviteter. Som ett svar på det lanserar vi nu SMAK – frysta färdigrätter gjorda på råvaror av högsta kvalitet. Nötköttet i den nya lasagnen kommer från Sverige liksom kycklingen, torsken är MSC*-certifierad och ärtgremolatan är gjord på Findus egna goda Ebba-ärter.

– De nya rätterna från SMAK vänder sig till dig som ställer ännu högre krav på vad du äter och som vanligtvis väljer andra alternativ än färdigmat. Rätterna passar den medvetna konsumenten som vill ha goda och välbalanserade måltider, samtidigt få tid över till att leva ett liv fullt av aktiviteter med vänner och familj, säger Jeppe Åkermyr, kock och receptkreatör på Findus.

I samband med lanseringen av SMAK introducerar Findus en ny, innovativ förpackning där de olika ingredienserna finns i två separata delar och tillagas var för sig. Genom att dela upp tillagningen möjliggör man att respektive ingrediens uppnår maximal smak och konsistens, utan att det tar längre tid än att tillaga en vanlig rätt från frysen.

– De tvådelade tallrikarna lyfter verkligen fram rätternas fulla potential och vi kan erbjuda en riktigt smakfull matupplevelse, säger Ulrika Eriksson Ahnbo, Category Marketing Manager på Findus. De fyra rätterna lanseras i dagligvaruhandeln med start vecka 37 och med ett cirkapris 39 kronor.

SMAK –fyra vällagade rätter

Ryggfilé av torsk med ärtgremolata och linguine
Ryggfilé av torsk med örtsmör som serveras med färsk linguinepasta, sugar snap pea, cocktailtomater, aubergine och en krämig ärtgremolata gjord på Findus egna Ebba-ärter.

Lasagne med ratatouille
En mustig lasagne gjord på svenskt nötkött. Serveras med en rataouille gjord på bl.a. tomat, aubergine och zucchini. 

Kyckling med pepparsås och krämig risotto
Rostad kycklinginnerfilé, serverad med en krämig 3-pepparsås och en god risotto med champinjoner, grillad paprika och bladspenat.
 

Ricottabiff med tagliatelle och sparriscrème
Krämiga ricottabiffar med tomatsalsa, serveras med färsk tagliatelle, grillade grönsaker och grön sparriscrème. 

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.