Följ Findus Sverige AB

Findus lanserar Wok Spicy Zanju - skapad av en av våra konsumenter

Pressmeddelande   •   Aug 30, 2012 11:00 CEST

Findus lanserar Wok Spicy Zanju, en fryst grönsaksbladning avsedd för wok. Wok Spicy Zanju är framtagen av en konsument och är det vinnande bidraget i Findus konsumenttävling Min Favoritwok som ägde rum under våren och som hade över 9 000 tävlingsbidrag. På minfavoritwok.se kunde konsumenterna skapa sina egna wokblandningar med sina favoritgrönsaker. I våras presenterades det vinnande bidraget och nu är det dags för lansering i butik.

- Vi är väldigt glada över Wok Spicy Zanju. Den är en färgsprakande wokblandning med sting i. Den innehåller bland annat chili och vitlök vilket gör den till en väldigt smakrik wokblandning och även unik i vårt woksortiment, säger Christina Andersson, produktchef för grönsaker på Findus.

Konsumenten bakom det vinnande bidraget är Zandra Hell från Lidköping. Namnet Wok Spicy Zanju är en sammanslagning av Zandras och dotterns Juni’s namn: ”Zan-ju”. Zandra vinner 10 000 kronor i resecheckar och får nu sin wokblandning lanserad i butik.

- Det känns häftigt att mitt bidrag vann tävlingen. Jag som aldrig vunnit något tidigare i mitt liv, säger Zandra Hell. Jag älskar grönsaker, färska som frysta men jag äter dem gärna varma. Då är en wok perfekt. Jag använder ofta mycket vitlök i matlagningen och tänkte att kombinationen av gröna grönsaker, gul morot, röd paprika, vitlök och chili skulle bli en spännande wokblandning.

I juryn satt representanter från Findus och två matbloggare, Camilla Gurell från Salt & Peppar och Minna Krataari från Minnas Mat.

- Med bra ingredienser kan en wok bli något fantastiskt gott. Det är riktigt kul att få vara med och påverka vilken blandning som blir den nästa i butikerna, säger jurymedlemmen Camilla Gurell från matbloggen Salt & Peppar.

Findus är marknadsledande inom frysta wokgrönsaks-blandningar med 53 procent av marknaden [1] . De senaste åren har konsumenternas intresse för frysta wokgrönsaker minskat något [1] .

- Med webbtävlingen Min Favoritwok ville vi engagera konsumenterna och påminna dem om hur nyttigt, gott och enkelt det är att woka. Vi vill också bli inspirerade av våra konsumenter genom att bjuda in dem i produktutvecklingen. Och vilket engagemang, nära 10 000 bidrag. Det är helt fantastiskt! säger Christina Andersson.

Wokad mat passar den som vill ha fräscha råvaror, en härlig smakupplevelse och som vill att maten snabbt ska bli färdig. Grönsaker och rotfrukter är basen i nästan alla wokrätter. Det gör woken till ett nyttigt alternativ.

- Vi på Findus har en stark passion för frysta grönsaker. Vi vet att frysta grönsaker ofta är nyttigare än de färska vi köper i butiken. Dessutom minskar frysta grönsaker matsvinnet. Fryst är smart! avslutar Christina Andersson.

Fakta om Wok Spicy Zanju

• Wok Spicy Zanju innehåller hackad vitlök och hackad chili, strimlad gul morot, strimlad röd lök, strimlad röd paprika, hackade bambuskott, sugar snap peas & gröna bönor.

• Förpackningen innehåller 450 gram.

• Wok Spicy Zanju kommer att finnas på Coop, ICA och Bergendahls i Limited Edition från och med början av september.

• Konsumentpris kommer att vara cirka 20 kronor.

• Findus har åtta olika sorters wokgrönsaksblandningar på marknaden. Du hittar dem på findus.se/gronsaker

Fakta om tävlingen Min Favoritwok

Tävlingen pågick under 7 veckor mellan den 9 januari – 28 februari 2012. Fyra finalister utsågs varje vecka. Totalt utsågs 28 finalister, vilka alla belönades med varsin wok-panna och värdecheckar på Findus produkter.

Vinnaren i tävlingen är Zandra Hell från Lidköping. Namnet Wok Spicy Zanju är en sammanslagning av Zandras och hennes dotter Juni’s namn - ”Zan-ju”.

Fryst är smart - visste du t ex att:

• Många frysta grönsaker innehåller lika mycket eller mer vitaminer och mineraler än färska som köps i butik. (Källa: Analys av det oberoende analysföretaget Eurofin 2009). Analysen omfattade morötter, spenat, blomkål, broccoli, haricots verts och ärter. Läs mer om resultaten på findus.se.

• Man använder bara precis så mycket man behöver och bevarar resten tryggt i frysen, vilket minskar på matsvinnet och är därmed både praktiskt, ekonomiskt och miljövänligt.

• Man kan konsumera produkterna under en längre tid. Frysta grönsaker kan förvaras lång tid i frysen utan att förlora sin kvalitet eller näring. Det gör det också enklare att storhandla grönsaker.

• Du slipper fylla dina hushållssopor med skalrester och blast, eftersom dessa tas om hand i fabriken där grönsakerna bereds. I Findus matproduktion i Bjuv omvandlas exempelvis organiskt avfall till biogas.

• Genom att äta färska grönsaker efter säsong kan du minska växtgasutsläppen. Och det är ju bra. Men när du väljer fryst kan du njuta av alla grönsaker året runt eftersom grönsakerna håller sig goda i frysen länge. Findus grönsaker skördas och fryses när de är som bäst. Fryst kan du alltså äta året runt, med gott samvete.

Kontaktpersoner:

Hanna Kramer, Presskontakt Kommunikationsavdelningen Findus på telefon 042 – 86 202 eller hanna.kramer@se.findus.com

Christina Andersson, Produktchef Grönsaker Findus på telefon 042-86 000 eller christina.andersson@se.findus.com

[1] Källa: Nielsen Scantrack, Rullande helår v 32 2012. Dagligvaruhandeln > 100 kvm, försäljning i volym, inom varugruppen wok.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.