Gå direkt till innehåll
Findus och King inleder samarbete

Pressmeddelande -

Findus och King inleder samarbete

Efter en pitch inleder Findus och King ett samarbete kring Findus varumärkeskommunikation. I ett första skede kommer man att fokusera på varumärkesessensen och skapa en plattform för kommunikation.

 - King tolkade våra behov på ett övertygande sätt. Vi upplever att vi delar samma syn på vad vi behöver fokusera på i nästa skede, säger Ulrika Wallberg, nytillträdd marknadsdirektör på Findus Sverige.

Pitchen pågick under våren och sommaren, och Findus valde att gå vidare med King. Under en inledande fas kommer parterna att fokusera på att analysera behoven och skapa en plattform för varumärkeskommunikation. Senare i höst går man in nästa fas för att utvärdera hur man tar samarbetet vidare.

 - Vi är nöjda med att vi kommit så här långt i processen med att välja en ny byrå för varumärkeskommunikation. Det är viktigt att vi landar rätt och därför vill vi skapa en stark plattform för vår framtida reklam som på bästa sätt lyfter fram Findus varumärkesidentitet, säger Ulrika Wallberg.

För mer information kontakta Ulrika Wallberg, marknadschef, på 042-86148 eller ulrika.wallberg@se.findus.com, eller Anna Broekman, kommunikationschef på 042-86101 eller anna.broekman@se.findus.com

Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor.
Följ även Findus på: www.findus.se

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige