Följ Findus Sverige AB

Findus och MSC samarbetar i utbildningskampanj för skolbarn om havet

Pressmeddelande   •   Maj 19, 2020 16:01 CEST

Barnens ritade fantasifiskar blev uppsydda till mjukdjur att hänga upp på sina skolor.

Findus har ett mångårigt partnerskap med MSC i arbetet för ett hållbart fiske. Där Findus fiskprodukter sedan länge är MSC-märkta. Nu har samarbetet utökats med en utbildningskampanj riktad mot skolbarn med syfte att lära dem om havet och hur vi säkerställer att haven är fulla av liv även i framtiden.

Under 2019/2020 genomfördes kampanjen där Findus skänkte en krona per kilo såld fisk oavkortat till MSC och deras arbete med utbildningsmaterial om hållbarhet i havet. Kampanjen genererade hela 60 000 kronor.

Kampanjen innehöll också en aktivitet för skolbarnen själva, där de fick möjligheten att medverka i en tävling. Tävlingen gick ut på att de fick rita sina egna fantasifiskar, och tävla om att få just sin fisk uppsydd som ett mjukdjur i form av en maskot att hänga upp i skolan.

”Vårt samarbete med MSC går många år tillbaka. I år värmde det extra mycket i hjärtat när vi fick möjlighet att bidra till att sprida MSCs utbildningsmaterial, samtidigt som vi fick ett enormt engagemang från skolorna och barnen i rittävlingen. De uppsydda fiskarna blev helt fantastiska. Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete även i år.” säger Amelie Herslow, Brand Manager på Findus med ansvar för fiskkategorin.

För mer information om kampanjen och samarbetet, kontakta: Amelie Herslow, Brand Manager Fisk hos Findus på +46(0)10- 600 53 34

Findus Sverige AB, som är en del av Nomad Foods, är ett av landets ledande livsmedelsföretag. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter i Sverige. Bolaget omsätter ca 2,2 mrd kronor och har 500 produkter i sitt sortiment. Verksamheten leds från huvudkontoret i Malmö. Findus Sverige ingår i Nomad Foods (NF), Europas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Bolaget har 4 800 medarbetare i 15 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella's och Aunt Bessie's.

Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige