Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus och WA3RM i samarbete kring framtidens livsmedelsinnovation

Findus Sverige AB har slutit avtal med WA3RM AB om att analysera och utveckla nya affärsmöjligheter på och i anslutning till anläggningen i Bjuv. Findus finansierar WA3RMs arbete med målsättningen att skapa förutsättningar för innovation, produktion och nya arbetstillfällen inom ramen för svensk livsmedelsproduktion – i första hand lokalt, och i andra hand regionalt.

-För Findus innebär detta en möjlighet att uppfylla vårt önskemål och löfte om att bidra till en framtida utveckling av livsmedelsindustrin i Bjuv. Vi arbetar redan aktivt med att hitta nya ägare till vår anläggning i Bjuv, attrahera hyresgäster som kan nyttja anläggningen och med hjälp av WA3RM arbetar vi nu också för att stödja innovation och utveckling i sektorn, säger Henrik Hjalmarsson, VD Findus Sverige AB.

WA3RM samarbetar sedan tidigare med Findus inom ramen för VINNOVA-projektet RePro Food som syftar till att skapa det mest klimatsmarta växthuset i Norden. Det nya samarbetsavtalet innebär även att WA3RM tar över projektledarskapet i RePro Food på uppdrag av Findus. Inom ramen för samarbetet har WA3RM fått i uppdrag att kartlägga Findus arv kopplat till anläggningen och Food Valley of Bjuv vad gäller faktorer som kan bidra till en positiv utveckling av initiativet.

WA3RM ansvarar också för att arrangera möten mellan bland annat entreprenörer, branschrepresentanter och akademi för att identifiera möjligheter som kan sättas i relation till befintliga resurser och infrastruktur. Arbetet kommer att ske i nära samarbete med Bjuvs kommun samt Region Skåne och synkroniseras med åtgärder som parterna vidtar för att främja innovation och investeringar kopplat till Food Valley of Bjuv.

-Vi är glada att Findus har gett oss detta förtroende. Findus är initiativtagare till projektet RePro Food och har med sitt kunnande från svensk livsmedelsindustri gett avgörande bidrag till projektet och till utvecklingen av recirkulerande livsmedelsindustri, säger Thomas Parker, medgrundare i WA3RM och projektledare för Repro Food.

Kontaktuppgifter

För mer information om Findus AB, kontakta Henrik Hjalmarsson, 079-015 89 69, e-post henrik.hjalmarsson@se.findus.com,

För mer information om WA3RM, kontakta Fredrik Indebetou, telefon: +46 766 45 49 49, e-post: fredrik@wa3rm.se

Ämnen


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige