Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus ökar satsningen på sociala medier – etablerar sig på Facebook

Findus har i dagarna etablerat sin närvaro på Facebook. Det gör Findus genom att driva en fan-sida, ”Det händer i köket – Findus”. Namnet på sidan avslöjar det som många redan vet – att det händer mycket i köket. Festen, matlagningen, läxläsningen, ätande och mycket mer. – Köket är en trevlig samlingsplats och ambitionen är att skapa en lika trevlig plats på Facebook. Köket är ofta navet i vardagen, säger Elisabeth Yllfors, marknadsdirektör på Findus.

Satsningen är en del i Findus övergripande online-strategi, som spänner sig över kanalernas gränser. Strategin bygger på en samverkan mellan findus.se, Facebook, inbjudna gästbloggare, det sociala nyhetsrummet och Twitter. På Facebook är syftet att engagera, inspirera och vara tillgängliga för fansen. Findus vill interagera med sina redan trogna konsumenter, men även locka nya. Genom att bredda kommunikationen från att handla om produkter till att handla om att få vardagen att gå ihop, vill Findus stärka relationen med konsumenterna.

– Konsumenter finns online. Facebook är idag en lika självklar plats för oss att möta våra konsumenter på som köket är. För oss är det viktigt att alltid vara relevanta och just Facebook är en väldigt bra plats för att se vad våra konsumenter gillar och hur dem tänker, säger Elisabeth Yllfors.

Sveriges bästa mamma

Under året kommer sidan att fyllas med av teman och samtal. Samtalen kommer att handla om alltifrån föräldrarollen till tillsatsdiskussioner och ansvarsfullt fiske, men kommer alltid att ha en koppling till Findus verksamhet. Det första temat är en tävling där Findus tillsammans med konsumenterna utser ”Sveriges bästa mamma”. I samband med tävlingen kommer artisten Hanna Hedlund, aktuell med musikalen ”The last five years” på Göteborgsoperan, att gästblogga på findus.se.

– Jag tycker att Findus gör alldeles rätt i att uppmärksamma mammorna! Det finns lika många olika mammor som det finns barn och det är viktigt att belysa att just du är en bra mamma. Livet som artist och turnerande mamma är inte alltid det lättaste. Jag vill dela med mig av mitt till synes glammiga liv, som egentligen handlar lika mycket om blöjbyten som andra mammors liv, säger Hanna Hedlund.

Tävlingen Sveriges bästa mamma pågår fram till den 4 april. Fler gäster kommer att blogga på findus.se under året.

Läs mer om:

Sveriges bästa mamma: http://findus.se/kampanjer/findus-utser-sveriges-basta-mamma/

Findus på Facebook: www.facebook.com/FindusSverige

Findus blogg: www.findus.se/findus-blogg

Hanna Hedlund: http://hannahedlund.se/

För mer information om Findus, vänligen kontakta:

Elisabeth Yllfors, marknadsdirektör Findus, tfn: 042-86 404, e-post: elisabeth.yllfors@se.findus.com

Ämnen

Kategorier

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige