Gå direkt till innehåll
Findus presenterar Pytteln™ – det ultimata pyttbesticket

Pressmeddelande -

Findus presenterar Pytteln™ – det ultimata pyttbesticket

I samband med att Findus relanserar sin klassiska Oxpytt med ett nytt, förbättrat recept, presenteras även nyheten Pytteln – det ultimata pyttbesticket. Pytteln är framtagen och designad för att fylla alla funktioner du vill ha i ett och samma bestick när du äter pytt i panna; skyffla, spetsa och dela.

Det finns lika många sätt att äta pyttipanna på som det finns människor. Med kniv och gaffel, med sked, i djup tallrik, direkt ur stekpannan, tillsammans med stekt ägg, med rödbetor eller med ketchup är bara några exempel. Findus har sålt pyttipanna i över 20 år och har följt konsumenternas olika sätt att äta rätten på. Tillsammans med en designer har Findus nu tagit fram ett unikt bestick för pyttipannaätande konsumenter. Besticket har fått namnet Pyttel.

– Pyttipanna är en klassiker i svenska hem. Vi på Findus tycker att det är intressant att pyttipanna äts på så många olika sätt. Alla har sitt eget favoritsätt och sina favorittillbehör. Den som ska bjuda familj och vänner på pyttipanna kan alltså få en utmaning på halsen. Pytteln är vår flört med och lösning på den utmaningen, säger Ulrika Eriksson Ahnbo, Senior Brand Manager på Findus.

Pytteln – en unik designproduktIdén att ta fram det ultimata pyttbesticket resulterade i ett bestick med alla funktioner samlade; kniv, gaffel och sked. Med den något platta skeden kan du skyffla upp bitarna på Pytteln. Gaffeldelen är till för att spetsa bitarna, precis som du kan göra med en vanlig gaffel. Eftersom du ofta äter pyttipanna med tillbehör såsom ägg och rödbetor har vi också lagt till en knivdel på Pytteln, tillräckligt vass för att dela med, men inte så att du skär dig.

– Vi älskar mat och lockas av tanken på att dra vår passion för mat till det yttersta. Pytteln är ett bevis på hur vi drivs av att maximera pyttipannaupplevelsen, säger Ulrika Eriksson Ahnbo.

Pytteln är framtagen för att passa både vuxna och barn. Pytteln är i plast (Aculon, utan glasfiber). Materialet i Pytteln är livsmedelsgodkänt enligt EU-klassning. Rekommenderas ej att steka med (smälttemperatur på 220°C), kan maskindiskas.

Pytteln har tagits fram i 500 exklusiva exemplar. Läs mer på findus.se/pytteln.

Om Findus Oxpytt

Findus Oxpytt är en klassiker innehållande bra råvaror (potatis, gul lök och 100% nötkött) som nu har fått ett förbättrat recept. Det förbättrade receptet innebär en annan kryddning för att ge Oxpytten mer smak, att potatisbitarna nu fått lite olika storlek för en bättre upplevelse, samt att palmolja bytts ut mot rapsolja. Oxpytten säljs fryst och eftersom frysning är ett naturligt sätt att bevara maten behövs inga konserveringsmedel.

För mer information, kontaktaHanna Kramer, Presskontakt Kommunikationsavdelningen Findus på telefon 042 – 86 202 eller hanna.kramer@se.findus.com

Ulrika Eriksson Ahnbo, Senior Brand Manager Findus på telefon 042-862 62 eller ulrika.eriksson.ahnbo@se.findus.com


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 900 medarbetare och omsätter cirka 2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige