Följ Findus Sverige AB

​​Findus stärker sitt MSC-utbud med ny fiskprodukt

Pressmeddelande   •   Feb 03, 2017 13:00 CET

Genom att introducera MSC-märkt fisk redan 2003 var Findus först med att erbjuda hållbart vildfångad fisk till svenska konsumenter. Sedan 2015 är alla Findus vildfångade fiskprodukter MSC-märkta, vilket bland annat innebär att fisken kan spåras till den plats där den är fångad. Nu stärker Findus sitt MSC-utbud med en ytterligare produkt, Findus Kolja, som kommer att lanseras i butik under vecka 7.

Under vecka 7 stärker Findus sitt hållbara fiskeutbud genom att lansera en MSC-märkt Koljafilé från Norra ishavet. Kolja är en välkänd fisk som påminner om torsk till både utseende och smak och passar utmärkt att steka och tillaga i ugn. Produkten kommer att säljas i förpackningar om 500 gram och bär förutom MSC-märket även den svenska Nyckelhålsmärkningen.

Findus har ett långt samarbete med Marine Stewardship Council (MSC), en organisation vars standard används för att certifiera fiskerier runtom i världen. Genom sin standard arbetar MSC för att fisken ska komma från hållbara bestånd och vara fiskad med metoder som värnar om havsmiljön.

– Vi på Findus strävar alltid efter att köpa råvaror som är framtagna på ett ansvarsfullt sätt. Tack vare vårt samarbete med MSC kan vi garantera att våra vildfångade fiskprodukter är framtagna på ett sätt som gör det möjligt för både nuvarande och framtida generationer att njuta av fisk, säger Maria Svantemark, CSR-ansvarig på Findus.

Som ett resultat av ett långsiktigt arbete är 100 procent av Findus vildfångade fisksortiment MSC-certifierat. Därför får fiskprodukterna bära organisationens särskilda miljömärkning, vilket gör att det går att spåra fisken i Findus produkter till den plats där den är fångad. Detta gör det enklare för konsumenten att välja ansvarsfullt fiskad fisk till både lunch och middag.

– Vi är glada över att Findus väljer att använda enbart MSC-certifierad fisk i alla sina vildfångade fiskprodukter. Det främjar hållbart fångad fisk, vilket gynnar livet i havet samtidigt som exponeringen av miljömärket hjälper till att öka medvetenhet om MSC. På så vis kan alla konsumenter vara med och bidra till att vi har fisk även i framtiden, säger Sofia Nordlund, marknadsansvarig för MSC i Skandinavien och Östersjöregionen.

För ytterligare information kontakta:
Emma Pålsson, Marketing Director, Findus Sverige AB
E-post: emma.palsson@se.findus.com
Findus växel: 042-860 00

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Bifogade filer

PDF-dokument