Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Findus torskryggfilé nu MSC-märkt/miljömärkt

Idag är det norska torskfisket i Barents hav MSC certifierat något som stämmer väl med Findus vision om att all Findus vildfångad fisk och skaldjur ska vara MSC certifierade senast 2012. Från denna vecka finns därför Findus torskryggfilé med MSC-märkning.

Findus introducerade MSC-märkt fisk på den svenska marknaden redan 2003. Sedan dess har många av Findus fiskprodukter blivit MSC-märkta.

- Omsorgsfullt och hållbart fångad fisk är självklara kriterier för all Findus fisk, berättar Anna Roslund - Broekman kommunikations- och CSR ansvarig på Findus Sverige AB. Det är därför oerhört roligt att det norska torskfisket i Barents hav nu har blivit MSC certifierat, säger Anna.

Findus introducerade djupfryst torsk på den svenska marknaden redan 1949. Den djupfrysta torskryggfiléen, som Findus introducerades 2003, har sedan dess varit mycket populär. Findus är marknadsledare inom djupfryst torsk med cirka 40 % av marknaden*.

Förutom Torskryggfiléen har även den djupfrysta Saltsillen som fiskas i Nordsjön/Skagerack blivit MSC certifierad och får bära MSC-märkningen.

Med den nya Torskryggfiléen och Saltsillen kommer Findus att sälja cirka 5.4 miljoner MSC-märkta förpackningar på den svenska konsumentmarknaden.

- Torsk och torskfilé är en av de mest uppskattade fiskprodukterna. Torskfilé står för 25% * av alla djupfrysta fiskfiléer på den svenska konsumentmarknaden. Glädjande nog har försäljningen av djupfryst torsk ökat med knappt 31 % * den senaste 12-månadersperioden. Konsumenterna har kommit tillbaka till torsken efter debatten om torsk och uthålligt fiske, berättar Thomas Thorfinn, produktchef för Fisk på konsumentmarknaden.

Den nya MSC-märkta/miljömärkta ryggtorskfiléen finns i förpackning om 390 gram och innehåller tre stycken ryggtorskfiléer. Cirkapris i butik 59 kronor.

Ryggtorskfiléen har också fått en ny förpackning, men som tidigare finns en karta som visar var fisken har fångats. En sådan karta med ursprungsinformation finns på alla Findus fiskprodukter. Den nya MSC-märkta Saltsillen finns som tidigare i en förpackning om 250 gram, cirkapris i butik 29 kronor.

- Mer än 70 % av konsumenterna tycker att det är tilltalande att fisken kommer från ett hållbart fiske, berättar Thomas. Det visar flera olika marknadsundersökningar. Allt fler konsumenter känner också till och söker efter MSC-märkta produkter, säger Thomas.

* Källa: Nielsen Scantrack, Fryst fisk, Volym i kg, rullande helår vecka 40 2010, DVH tot.

För mer information vänligen kontakta Thomas Thorfinn, telefon 042- 86260 Eller e-post thomas.thorfinn@se.findus.com eller Anna Roslund-Broekman telefon 042-86101 eller e-post: anna.roslund@se.findus.com

Ämnen

Relaterat innehåll

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige