Gå direkt till innehåll
Findus bladspenat med gorgonzola
Findus bladspenat med gorgonzola

Pressmeddelande -

​Findus utökar spenatfamiljen

Spenat är en produkt som växer i popularitet och det är lätt att förstå varför. Den är smakrik och innehåller fibrer, protein och flera vitaminer som din kropp behöver. Nu packar Findus om sina frysta spenatprodukter till nya förpackningar i kartong. Samtidigt utökas portföljen med produkten ”Bladspenat med Gorgonzola” helt i linje med Findus målsättning att innovera kategorin och öka andelen gröna och blå proteiner i sortimentet.

-För hälsans skull såväl som för planetens framtid behöver vi alla bland annat äta mindre kött och istället mer fisk och växtbaserade produkter. Vi ser att allt fler väljer spenat och vi vill ge konsumenter möjligheten att upptäcka nya sätt att enkelt använda spenaten på. Att välja fryst spenat innebär också att smak och näring är bevarade i produkten. Du kan dessutom minska ditt matsvinn genom att bara ta fram precis det du behöver för stunden, säger Kristina Hammerö, marknadsdirektör Findus Sverige.

Produkten ”Bladspenat med Gorgonzola” är ett första steg i att modernisera och utveckla spenatkategorin. Något det finns goda förutsättningar för inom Nomad Foods, den globala livsmedelskoncern som Findus tillhör. Nomad Foods har arbetat med spenat i över ett halvt sekel och är idag världsledande inom området. Spenaten i Findus produkter kommer från odlingsområden i Tyskland som med sitt ljumma klimat och lätta jordar är perfekta för just spenatodling.

-Vår strävan är att odla spenatblad där smak, storlek och textur ger en både god och näringsrik upplevelse. Gårdarna i området har över 60 års erfarenhet av att odla spenat och arbetar med hållbar och ansvarsfull odling med fokus på biologisk mångfald, miljöhänsyn, näringsinnehåll och jord samt hantering av vatten och avfall. Bladen skördas när de är som allra bäst och närheten från gård till frys gör att den fina kvaliteten och näringsinnehåll bevaras på bästa sätt, säger Kristina Hammerö.

Fakta om Findus spenatprodukter

Ny produkt:

Bladspenat med Gorgonzola 390g - ICA, Axfood & Bergendahls. Rekommenderat pris i butik: 29,90

Relanserade produkter:

Produkterna har samma goda innehåll som tidigare men är nu förpackade i kartonger med nya gramvikter:

Stuvad spenat 500g – Coop, Axfood, Bergandahls

Bladspenat 500g – Coop, Axfood & Bergendahls

Hackad spenat 500g – Axfood & Bergandahls

Hackad spenat 800g – Coop, Axfood & Bergendahls

För mer information kontakta Findus presstelefon 070-1452891.

För smakprover kontakta Paulina Åberg, Brand Manager, på paulina.aberg@se.findus.com

Ämnen

Taggar


Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd euro och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Relaterade nyheter