Följ Findus Sverige AB

Findus vill ge äldre bättre mat

Pressmeddelande   •   Maj 27, 2015 23:04 CEST

I år delas för första gången priset Årets Seniormåltid ut när White Guide Junior avgörs i Malmö, den 1 september 2015. Findus sponsrar utmärkelsen som ska lyfta fram de goda exemplen bland offentliga måltider inom äldreomsorgen. Många äldre har problem med aptiten men även svårigheter att tugga och svälja mat. Genom att stötta utmärkelsen Sveriges bästa seniormåltid vill Findus sätta fokus på frågan kring matsituationen inom äldreomsorgen.

- Det ska vara trevligt att äta. Oavsett ålder, sjukdom eller funktionsnedsättning är det en rättighet att få mat som ser aptitlig ut och som är lätt att tugga och svälja. Att äta tillräckligt är för den sjuke en livsnödvändighet för tillfrisknandet och för den äldre viktigt för hälsan och välbefinnandet, säger Gunnel Stuhr Olsson, kostekonom och ansvarig för Findus kategori Special Foods.

Findus har arbetat med utveckling av näringsberikad och konsistensanpassad kost för bland annat äldreomsorgen i över 40 år och är idag ledande inom segmentet. Framstående experter inom olika områden har bistått med att göra Special Foods till ett heltäckande koncept för såväl personer med ät- och sväljsvårigheter som för dem som arbetar med maten.

Findus bedriver utbildning både till köks- och vårdpersonal samttillhandahåller informationsmaterial, recept- och serveringsförslag och har dessutom en webbaserad utbildning. Denna ger kunskap och stöd inom enkel näringslära samt mat och måltider vid tugg- och sväljsvårigheter.

För ytterligare information om sponsringen eller om Findus produkter för dem som har ät- och sväljsvårigheter kontakta:

Gunnel Stuhr Olsson, Special Foods Manager Findus

Telefon: 042-862 38, e-post: gunnel.stuhr-olsson@se.findus.com

Länk till mer information om Findus Special Foods: Klicka här

Länk till mer information om White Guide Junior och utmärkelsen Årets bästa seniormåltid: Klicka här

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.

I företaget ingår Findus Special Foods, som under mer än 40 år har arbetat med utveckling av konsistensanpassad mat för personer med tugg- och sväljsvårigheter. Dessutom har portföljen utökats över tid till att också innefatta berikad och näringstät mat.

Följ även Findus på: www.findusfoodservices.se/specialfoods

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.