Gå direkt till innehåll
Fiskelyckas med Findus och Tina Nordström

Pressmeddelande -

Fiskelyckas med Findus och Tina Nordström

I januari avslöjade Findus sitt samarbete med kocken och matinspiratören Tina Nordström. Tanken är att inspirera till god, näringsrik, hållbar och framförallt välsmakande mat i vardagen. Den gemensamma passionen för vällagad mat ligger till grund för samarbetet där fisken och grönsakerna står i fokus.

Som en del i samarbetet har Tina tagit fram sju recept baserade på de fina råvaror som Findus erbjuder. Varje rätt innefattar någon av Findus fisk- och grönsaksprodukter och visar på variationsmöjligheterna samt hur enkelt det är att lyckas med fisk.

– Vi är jätteglada för vårt samarbete med Tina och recepten hon har tagit fram är helt fantastiska, säger Annelie Selander som är Marketing and Innovation Director på Findus. Tillsammans hoppas vi kunna inspirera fler till att laga fisk oftare och förstå att det inte behöver vara svårt eller ta lång tid att lyckas med tillagningen.

Sju enkla fiskrecept
Att komma på vad man ska laga till middag är inte alltid lätt, inspirationen tryter och samtidigt som man vill äta något gott vill man inte lägga allt för mycket tid på matlagningen. För att ge mer inspiration i vardagen har Tina Nordström tagit fram sju fiskrecept som inte tar mer än 30 minuter att tillaga. Vad sägs om till exempel Torskfilé med ärtpesto och surdegstoast, Laxpaella med fänkål, chorizo och räkor eller Torskrygg med ärt- och blomkålspuré och marinerade bönor.

– Den största utmaningen med att ta fram recepten var inte att komma på vad jag skulle laga, utan att begränsa mig till sju recept. Fisk behöver verkligen inte vara komplicerat eller svårt att tillaga och variationsmöjligheterna är oändliga. Jag hoppas att mina recept ska inspirera fler till att laga mer fisk i vardagen, säger Tina Nordström.

Tinas recept på Torskrygg med ärt/blomkålspuré och marinerade bönor
(4 portioner)

Fisk 
4 st filéer Findus Torskrygg
1 msk olivolja
flingsalt

Ärt- & blomkålspuré
1/4 paket Findus blomkål (150 g)
3 dl Findus Ebba ärter
1 krossad vitlöksklyfta
ca 1 msk crème fraiche
15 g smör (1/2 msk)
Salt och vitpeppar från kvarn

Citronmarinerad bönsallad
550-600 g Findus vaxbönor, haricots verts, sojabönor
2 schalottenlökar
0,5 dl olivolja
saften från 1 citron + rivet skal
2 msk finhackad dill och gräslök
salt och vitpeppar


Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Tina fisken, torka av med papper och lägg i en ugnsform.Pensla med olivolja och salta. Baka i ugnen i ca 10-12 minuter tills fisken är lagomskivig och fast. Använd gärna termometer – 52 grader i innertemperatur ger ensaftig fisk.

2. Täck blomkål, ärter och krossad vitlök med vatten i en kastrull, koka upp och hällav vattnet. Mixa grönsaker, crème fraiche och 2 msk olivolja till en len puré, smaksätt med salt och vitpeppar. Håll varmt.

3. Finhacka löken och örterna. Blanda alla ingredienserna till vinägretten förutom örterna. Fräs bönorna snabbt i lite olivolja. Häll över dressingen och smaksätt med hackade örter, salt och peppar.

Tina tipsar: Spara vattnet från koket och prova rätten som en fisksoppa genom att späda purén.

För samtliga recept som Tina tagit fram, besök: http://www.findus.se/recept/

Se Tinas inspirationsfilmer på Youtube.

För mer information, kontakta:
Annelie Selander, Marketing and Innovation Director, tel: 042-860 00 (vxl),
e-post: annelie.selander@se.findus.com

För praktisk hjälp, högupplösta bilder och produktprover kontakta:
Louisa Ernestam, tel: 0760-26 07 21, e-post: louisa@wenderfalck.com

Ämnen

Kategorier


Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 200 djupfrysta produkter och 50 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 350 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Kvalitet och matglädje är nyckelord för verksamheten. Findus Sverige AB har cirka 800 medarbetare och omsätter cirka 2,5 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär.
Följ även Findus på: www.findus.se // www.facebook.com/FindusSverige // www.twitter.com/Findus_se

Välkommen till Findus - Djupfrysta grönsaker, fisk och måltider sedan 1941

Findus Sverige AB är marknadsledande inom frysta grönsaker, fisk och lagade rätter. Kvalitet och smak samt hälsa och hållbarhet är sedan starten på 1940-talet nyckelord för verksamheten. Vårt engagemang bygger på att vi vill hjälpa alla som lagar mat att göra livet bättre i flera avseenden. Oavsett om du lagar mat privat - till dig själv, till vänner eller familj - eller om du i din yrkesroll lagar mat - till skolbarn, restaurangbesökare eller äldre - vill Findus bidra med naturlig, näringsrik och hållbar mat, varje dag.

Findus Sverige, med huvudkontor i Malmö, ingår i Nomad Foods Europe (NFE), Västeuropas största livsmedelsbolag inom kategorin fryst mat. Koncernen omsätter 2,3 mrd kronor och sysselsätter 180 medarbetare i Sverige. Bolaget har 4 800 medarbetare i 17 länder samt 13 egna fabriker i Europa. Nomad Foods Europe marknadsför produkter under varumärkena Findus, Birds Eye, Iglo, la Cocinera, Lutosa, Goodfella’s och Aunt Bessie’s.

Findus Sverige AB
Nordenskiöldsgatan 8, hisshall B
211 19 Malmö
Sverige