Följ Findus Sverige AB

Findus förlänger produktionstiden

Pressmeddelande   •   Okt 21, 2016 12:30 CEST

Förhandlingarna mellan Findus och fackförbunden är avslutade och parterna har nu enats om förutsättningarna för att fortsätta produktionen efter årsskiftet. Detta innebär att de Findus medarbetare som berörs av överenskommelsen kommer att arbeta fram till och med den sista produktionsdagen den 31 mars 2017.

I slutet av september meddelade Findus att nedläggningen av anläggningen i Bjuv måste senareläggas. Skälet till detta är att Findus behöver fortsätta sin produktionsverksamhet för att bygga upp ett lager som kan säkerställa leveranserna till företagets kunder. Detta skapar i sin tur ett fortsatt behov av arbetskraft även efter årsskiftet.

Sedan beskedet om senareläggning har Findus suttit i förhandlingar med de fackliga representanterna. Syftet har varit att diskutera förutsättningarna för de medarbetare som erbjuds stanna kvar samt vilka arbetsvillkor som då ska gälla. Förhandlingarna är nu avslutade och parterna har nått en överenskommelse.

Överenskommelsen innebär att tillsvidareanställda kollektivanställda och tjänstemän knutna till produktionen med slutdatum den 31 december erbjuds en förlängd uppsägningstid fram till och med den 30 juni 2017. Dock förväntas arbetet pågå fram till och med sista produktionsdagen den 31 mars, vilket innebär att de berörda Findus medarbetarna kommer att bli arbetsbefriade när anläggningen stänger.

  • Att genomföra en flytt av en så stor anläggning är en komplicerad process med många utmaningar som kommer att ta tid. Vi förstår att den senaste tiden har varit jobbig för våra medarbetare och att det har varit svårt att planera för framtiden. Vår förhoppning är dock att vi genom att erbjuda en förlängning med ytterligare 6 månader för 3 månaders arbete ska kunna minska den osäkerhet som många har känt. Samtidigt ger det oss möjlighet att säkerställa att vi kan fortsätta leverera till våra kunder, säger Henrik Hjalmarsson, vd för Findus.

Överenskommelsen kommer inte att påverka det avgångsvederlag som de anställda fick i samband med sin uppsägning.

Vid frågor, var vänlig kontakta Henrik Hjalmarsson, vd Findus, tel: 042 – 860 00.

Findus Sverige AB är ett av landets ledande livsmedelsföretag med drygt 110 djupfrysta produkter och ca 30 kolonialprodukter i sortimentet. Dessutom marknadsförs drygt 380 produkter för restaurang- och storköksmarknaden. Findus Sverige AB har cirka 650 medarbetare och omsätter cirka 2.2 miljarder kronor. Findus introducerade djupfryst i Sverige på 1940-talet genom fryst spenat och bär. Följ Findus på: www.findus.se, www.facebook.com/FindusSverige

Bifogade filer

PDF-dokument